Kerum izbacio Blanku Vlašić na ulicu

NAJBOLJA hrvatska atletičarka ostala je bez dvorane za trening! Naime, Blanka je zajedno s 400 polaznika atletske škole splitskog ASK-a izbačena na ulicu zbog neplaćanja najma, a čelnici ASK-a odgovornost prebacuju na Poglavarstvo grada Splita.

Kako piše Večernji list, škola ASK dosad je funkcionirala u prostoru Diokoma, koji je u vlasništvu splitskog tajkuna Željka Keruma.

Predsjednik ASK-a Ivan Veštić ustvrdio je kako odgovornost za neplaćanje najma leži na gradu.

"Javili su nam iz Diokoma da se moramo iseliti zbog neplaćenog najma. Kerum nas je do sada trpio, no više nema strpljenja. Mi u tu dvoranu nikad ne bismo otišli da nas ljudi iz Poglavarstva nisu ondje poslali. Pa kako bismo mi sami to plaćali. Očito Grad od početka nije namjeravao plaćati najam, a nama je to obećano." - izjavio je Veštić.

Silvestar Krka, član gradskog Poglavarstva zadužen za sport demantirao je Veštićeve tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad nije preuzeo nikakve obveze. Potpisan je ugovor između ASK-a i Diokoma u stečaju, a grad Split odlučio je pomoći u olimpijskim pripremama, do ljeta 2004., što je, koliko znam, plaćeno." - kazao je Krka, pa dodao: "Ako ASK ima teškoća s prostorom, preselit ćemo ga pod sjevernu tribinu poljudskog stadiona, u prostor nekadašnjeg diskokluba "Stella".

No, Veštić je odmah uzvratio tvrdnjom da taj prostor nije pogodan za treniranje atletike.

"Ako neki žele skupljati poene i slikati se, neka izvole, no atletika se u tom prostoru ne može trenirati." - kazao je Veštić.

Željko Kerum uputio je novinare na direktora Diokoma Novog Peru Sapunara, ali on je samo kazao kako ne zna što bi mogao izjaviti o temi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara