Kladionice ne vjeruju Chelseau i ruskom nogometnom savezu

STAMFORD BRIDGE i predsjednik ruskog nogometnog saveza Vitalij Mutko odlučno su negirali vijesti po kojima: Jose Mourinho na ljeto odlazi iz Chelsea i da će ga na mjestu trenera londonskog kluba zamijeniti upravo famozni Nizozemac.

Međutim, Jose Mouriho će održati sastanak sa svojim agentom Jorgeom Moralesom na kojem će raspraviti kako i da li uopće dalje sa Chelseaom, jer nije nikakva tajna da odnosi između Mourinha i gazde Abramoviča nisu baš prijateljski. Indikativni su i koeficijenti na britanskim kladionicama, gdje je tip da Portugalac napušta svoj trenutni klub pao na 2:1. Naravno da je favorit za njegovog nasljednika i po kladioničarima, upravo izbornik suparnika Hrvatske u kvalifikacijama za Euro.

"Morate shvatiti njegove mogućnosti da proizvede rezultate i reformira nogomet u Rusiji.", rekao je Mutko za radio Ekho Moskvy i tako po tko zna koji put dokazao da Hiddinka u Rusiji smatraju revolucionarnim reformatorom, a ne tek trenerom kojeg će se lako odreći: "Trenutno smo drugi u kvalifikacijskoj skupini i imamo dobre šanse za plasman na Euro 2008. Hiddink je u proljeće 2006 potpisao ugovor na 2 i pol godine i dok j eon važeći nitko ga ne može razmatrati kao kandidata za drugi posao"

"Hiddink je ambiciozna osoba i iznimno je zainteresiran da rusku reprezentaciju dovede najmanje do Europskog prvenstva", dodao je glasnogovornik ruskog nogometng saveza Andrej Malosolov za Interfax.

Sigurno je da bitan dio u Hiddinkovoj zainteresiranosti i ambiciji igra i uloga Romana Abramoviča, koji plaća dio njegove raskošne plaće, a i pomogao je u njegovom dolasku u Moskvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebni", kako u Engleskoj zovu Mourinha i čiji ugovor sa Chelseaom vrijedi do 2010 je prema uvijek dobro obaviještenim izvorima na izlaznim vratima Stamford Bridgea. Osobenjak na klupi je ušao u sukob sa milijunašem u fotelji zbog toga što je protivno njegovim željama prodao Gallasa i Hutha, a na vrijeme nisu osigurane zamjene. "To je klupska odluka", kratko je, ali znakovito komentirao odlaske obrambenog dvojca ovog ljeta. Posljedice takve kadrovske politike se vide sada, kada Chelsea, koji lovi šest bodova prednosti Manchestera, ima tek jednog zdravog braniča, Ricarda Carvalha.

Mourinho je također frustriran zbog Andreja Ševčenka, kako zbog njegovog dovođenja koje je protivno Mourinhovoj politici kupovanja mladih i trofeja gladnih igrača, kao i zbog toga što Ševčenko (inače Abramovičev bliski prijatelj) plaćen 45 miljuna eura pruža mizerne predstave.

 

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara