Klasnić dobar, poražavajući rezultati za Niku Kranjčara

Klasnić dobar, poražavajući rezultati za Niku Kranjčara

TRENERI Zlatko Ivanković i Damir Jagačić tijekom jučerašnje utakmice protiv Izraela imali su specijalan zadatak. Kao snimatelji Sportskih novosti trebali su pratiti sva kretanja naših igrača Nike Kranjčara i Ivana Klasnića.

Dok su rezultati Ivana Klasnića za klasičnog napadača sasvim solidni, rezultati Nike Kranjčara kao veznog igrača zabrinjavajući su.

U prvom dijelu igre Niko je laganim i srednjim tempom otrčao 1760 metara, brzo je otrčao 295 metara, sprintao je samo 80 metara, a još je i 510 metara hodao. Sva njegova trčanja u rasponu su od 10 do 30 metara, a najčešće otrči 20 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukupno je u prvom poluvremenu istrčao 2135 metara, što je vrlo malo za jednog igrača koji bi trebao biti glavni kreator igre, pišu Sportske novosti te dodaju kako je posebice zabrinjavajuće što je Kranjčar defektan u kvalitetnom trčanju.

Kao razigravač i kreator igre je za 57 minuta uspio Izraelcima oduzeti tek jednu loptu, izgubio je dvije, a loptu je u nogama imao još 15 puta Četiri je puta loptu pogrešno dodao, sedam puta je dobro dodao na kratkoj udaljenosti, jednom na daljoj. Napravio je dva prekršaja, a jedan iznudio. 

Komentar njegove igre najbolje oslikavaju zvižduci s varaždinskih tribina kada je izlazio s terena.

Niko je nakon utakmice izjavio kako nije zadovoljan svojom igrom, te kako je siguran da može puno bolje. Izbornik i tata Kranjčar smatra kako je Niko kao debitant bio pod opterećenjem, te da bi se morao još više nametati u igri pa će biti na dobrom putu da postane ono što svi žele.

Za razliku od poražavajućih rezultata Nike Kranjčara, hrvatski napadač Ivan Klasnić ukupno je istrčao 225 metara manje od Kranjčara, no za jednog klasičnog napadača taj je podatak vrlo dobar. U prvih 45 minuta Klasnić je laganim i srednjim tempom istrčao 1010 metara, brzo je trčao 605 metara, a sprintao je 295 metara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara