Kličko se zamalo potukao u ukrajinskom parlamentu

Kličko se zamalo potukao u ukrajinskom parlamentu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

SVJETSKI boksački prvak u kategoriji teškaša po WBC verziji, Vitalij Kličko u utorak je ponovno priprijetio šakama, ali ovaj puta ne u ringu već u parlamentu rodne Ukrajine.

"Nije bilo baš tako kao što se čini. Nisam koristio udarce, tek sam odgurnuo nekolicinu ljudi. Da sam se poslužio šakama neki od zastupnika bili bi zaprimljeni u bolnici", objasnio je Kličko svoju ulogu u nesvakidašnjem obračunu među parlamentarcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do gužve u zastupničkim klupama došlo je zbog izlgasavanja zakona kojeg Kličko i istomišljenici priželjkuju budući da trenutačno situaciju smatraju spornom i nelegalnom. Naime, 15. listopada trebao bi na snagu doći novi antikorupcijski zakon kojim se regulira prodaja nekretnina u državnom vlasništvu.

"Naši politički protivnici pokušavaju skupu zemlju prodati ispod cijene svojim poznanicima i njihovim poduzećima. To nije legalno. Demonstracije nisu pomogle i mi moramo stati u obranu naše zemlje koja je u velikim dugovima. Stoga ta zemlja mora biti prodana najboljem ponuđaču. Ukrajina ima budućnost samo makne li se iz nje najveća zapreka, a to je korupcija", pojasnio je Kličko što je izazvalo gotovo šakački obračun među vodećim ljudima Ukrajine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara