Kobe Bryant: Dobri duh Olimpijskih igara

Kobe Bryant: Dobri duh Olimpijskih igara

AMERIČKI košarkaši u Pekingu su strgnuli etiketu arogantnih sportaša sa sebe koja je pratila dosadašnje selekcije NBA milijardera na Igrama Kobe Bryant je pogotovo simpatičan.

Predvodio je američke sportaše u posjeti mnogim borilištima i bili su toliko dodirljivi i normalni da su svi na Igrama promijenili, ako su imali, loše mišljenje o njima.

Bryantu je bilo drago, u svakom slobodnom trenutku, doći pogledati bilo koji sport. Od ženskog nogometa do odbojke na pijesku.

"Zato smo ovdje. Pa, bilo bi glupo da smo izolirani, da nas ništa drugo ne zanima. Iskreno, takav nikada nisam bio, niti želim tako živjeti. Kada sam imao 13 godina gledao sam što je radio Dream Team u Barceloni 1992. godine. Sanjao sam kako ću ja jednom biti tamo, na Igrama", rekao je Bryant i odgovorio što mu znači zlatna medalja.

"Sve. Što da vam još kažem? To je utjelovljenje onoga zašto sam sportaš."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom se nije doimao neiskrenim, dapače...

"Bili smo svugdje. Gledali smo kako Amerikanke osvajaju zlatnu medalju u nogometu. Divio sam se Michaelu Phelpsu i svim ostalim plivačima. Bili smo na tenisu, na odbojci. Kada smo imali slobodno gledali smo ostale. Vidio sam toliko suza radosti, oduševljenja i tuge. Eto, to je valjda olimpijsko zlato i ono drugo.

Američke košarkaše očekuje još finalna utakmica protiv Španjolske u nedjelju.

"Igrali smo s njima u skupini i dobili smo relativno lagano. No, ovo je drugačija utakmica, ovo je finale. Protiv Argentine smo vodili s 20 razlike i više, ali se Argentinci nisu predavali. To je draž sporta, to je sva ljepota i zato treba biti jako oprezan u finalu. Sve je moguće, ali mi se nadamo zlatu. Zato smo ovdje."

Foto:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara