Koch ipak odlazi, Butina sve bliže modrim vratnicama?

TKO će sljedeće sezone stajati između Dinamovih vratnica? Kao što je i najavljivano, to gotovo sigurno neće biti dosadašnji prvi vratar kluba, iskusni Nijemac Georg Koch.

Jučer je u tajnosti napokon održan sastanak Nijemca i sportskog direktora Zorana Mamića, nakon što se već petnaestak dana kroz medije provlači priča o Kochovim zdravstvenim problemima zbog kojih ugovor ne može odraditi do kraja, odnosno još jednu sezonu. Sam Koch je demantirao takvu informaciju i izrazio želju da s Modrima pokuša napraviti rezultat u Europi, jer kako je rekao, iako nije u cvijetu mladosti, još uvijek je spreman i od kluba je očekivao malo više respekta.

Službena odluka nakon Kupa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u Dinamu nisu htjeli izlaziti sa zaključcima sastanka, neslužbeno doznajemo da su dvije strane ipak zaključile sporazumni raskid na kraju sezone. Ljubimac zagrebačke publike bi se u svoju domovinu vratio s polovicom dogovorenog iznosa, koji je trebao dobiti za sljedeću sezonu, odnosno sa 200 tisuća eura. Službena verzija javnosti će biti predočena nakon finalne Kup utakmice u Splitu.

Uz mladog i odličnog Kelavu koji je zanat ispekao učeći od Kocha, među modrim vratnicama mogli bi ponovno gledati Tomislava Butinu. Bivši Dinamovac i hrvatski reprezentativac sve je bliže povratku u Zagreb i iako još uvijek nema konkretnih informacija očekuje se da bi ovih dana Butina mogao potpisati ugovor i riješiti golmansku kadrovsku križaljku za sljedeću sezonu. Kao moguća alternativa spominjao se i Zadranin Danijel Šubašić, navodna velika želja Zdravka Mamića.

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara