Kolona tužnih navijača uzrokovala gužve na ulazu u zemlju

STOTINU tisuća tužnih hrvatskih navijača tijekom današnjeg dana se vraćalo u Hrvatsku. Gol u posljednjim trenucima produžetka produžetka i lutrija penala sve navijače je natjerala da iz Beča krenu kućama umjesto u suprotnom smjeru prema švicarskom Baselu, gdje se igra polufinalna utakmica s Njemačkom. Po procjenama uoči utakmice u Beču je trebalo biti čak i 200 tisuća Hrvata. Službenih podataka nema, ali se svi koji su bili u Beču slažu da je bilo barem 100 tisuća hrvatskih navijača.

Na Trgu i Bundeku Hrvate bodrilo 20 tisuća navijača, dvoje privedenih

Na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom danas je tako pojačan promet osobnih vozila na ulazu u zemlju, a takva je situacija i u popodnevnim satima. Na zagrebačkom izlazu s autoceste Lučko kolona je od 1 km, s tim da je tokom dana kolona bila i veća. Promet je bio pojačan i prema moru, jer su navijači koji su reprezentaciju bodrili kod kuće očito lijek od stresa odlučili potražiti na Jadranu.

Navijači osvjetlali obraz Hrvatskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski navijači nisu ni jučer u Beču radili neke veće probleme, te je austrijska policija zadovoljna ponašanjem hrvatskih navijača tijekom cijelog prvenstva. Do jedinog većeg sukoba turskih i hrvatskih navijača došlo je jučer u glavnoj navijačkoj zoni koji su izazvali turski navijači. Prema izjavama policije i liječnika Turci su napali hrvatske navijače, no nitko nije teže ozlijeđen, već se radi o površinskim ozljedama, a nekoliko je navijača dobilo udarac u nos.

Do nereda je došlo i u bečkoj četvrti Ottakring te kod Burgtheatera, najvećeg bečkog kazališta. U Ottakringu živi veliki broj Turaka, i policija je morala isprazniti nekoliko ulica kako bi razdvojila hrvatske i turske navijače, koji su policajce na kraju gađali bocama.

Austrijska policija je sinoć uz pomoć samih navijača smirila strasti na bečkim ulicama, te da se nastavilo slaviti i tugovati u miru. Dogodilo se još nekoliko manjih izoliranih incidenata, među kojima i bacanje boca na automobila od strane hrvatskih navijača, no policija je brzom intervencijom spriječila daljnje uništavanje. Za održavanje reda i mira na bečkim ulicama jučer je bilo angažirano 4600 policajaca.

D.M.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara