Komšije uče od Vlatka Markovića: Bojan Krkić razgovarat će s Antićem o nastupu za Srbiju

Komšije uče od Vlatka Markovića: Bojan Krkić razgovarat će s Antićem o nastupu za Srbiju

KOMŠIJE Srbi naučili su, čini se, ponešto od Vlatka Markovića i njegove vječite potrage za talentima s hrvatskim korijenima jer svakim danom postaje izglednije da će Bojan Krkić Srbiju staviti ispred Španjolske.

Novi srpski izbornik Radomir Antić, osim što je jedan od najboljih trenera s ovim prostorima, također je kućni prijatelj obitelji Krkić pa je prije nekoliko dana poručio da će Bojana nagovoriti da izabere Srbiju preko njegovog oca. Bojan Krkić stariji u razgovoru za Kurir kaže kako još nije razgovarao s Antićem otkad je ovaj postao izbornik, ali se veseli skorom susretu.

"Radomir Antić je kućni prijatelj naše obitelji i jako dobro znamo kakvo je njegovo mišljenje o Bojanovom nogometnom znanju i želji da Bojan zaigra za Srbiju. Nismo još s njim o tome razgovarali, ali sigurno hoćemo čim se vidimo", rekao je Krkić senior, ali nije želio sa stopostotnom sigurnošću potvrditi da će njegov sin uskoro bušiti mreže protivnika u dresu "Orlova". No, iz njegovih je riječi više nego jasno da izuzetno poštuje i cijeni Radomira Antića, te kako mu nije po volji što novi španjolski izbornik Del Bosque Bojanu ne pruža priliku da debitira za "Furiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Antara je veliki trener i idealna osoba da odvede Srbiju na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ima veliko iskustvo, a u Španjolskoj je poznat kao trener koji igru gradi na ekipi, ne na pojedincima. To je pokazao dok je vodio Atletico, a ne treba ni podsjećati da je Barcelona upravo s njim igrala najljepši nogomet. Nema dileme da Španjolci računaju na Bojana. Igrao je za sve njihove selekcije i nekoliko puta bio na klupi u službenim utakmicama. Tako je bilo i u Danskoj. Nažalost, Bojan nije bio prioritet izborniku Del Bosqueu, koji je želio pružiti šansu igračima koji su Španjolskoj donijeli europski naslov. Za njega je velika stvar i to što je bio na klupi i što je Španjolska pokazala da računa na njega, iako još nije debitirao za najbolju momčad", kaže Bojan Krkić stariji.

Njegov će sin sutra postati punoljetan i napokon može s Barcelonom potpisati pravi ugovor u trajanju od pet godina vrijedan 80 milijuna eura. "Njemu je Barca u srcu kao i svima nama u obitelji i sretni smo zbog svega što će se sutra dogoditi".

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara