Kostelić: Kažu mi da izgledam sigurno dok vozim, ali ne osjećam se tako

Kostelić: Kažu mi da izgledam sigurno dok vozim, ali ne osjećam se tako

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NORVEŠKI skijaš Aksel Lund Svindal osvojio je u petak zlatnu medalju u super G-u na Olimpijskim igrama u Vancouveru. Srebro je uzeo Amerikanac Bode Miller, a broncu njegov sunarodnjak Andrew Weibrecht.

> Svindal i Miller uzeli nove medalje, Kostelić 16.

Nastupila su i trojica hrvatskih skijaša. Ivica Kostelić zauzeo je 16. mjesto s 1.13 sekundi zaostatka za pobjednikom, Ivan Ratkić je bio 26. s 2.33 sekunde sporijim vremenom, dok je Natko Zrnčić-Dim pao, ali srećom bez posljedica.

"Zadovoljan sam, iako da sam bio malo brži, mogao sam biti još zadovoljniji. Šteta zbog bodova koji mi trebaju za poboljšanje startne pozicije u idućoj godini. Staza je bila teška i grbava, dosta trese pa je teško kontrolirati brzinu. Kažu mi da izgledam sigurno dok vozim, a meni je to teško reći jer se tako ne osjećam. Sad idem na trening i pripremiti se za nedjeljnu superkombinaciju", kazao je nakon utrke Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratkić: Staza je bila teška, ali mislim da nije bilo loše

"Staza je bila promjenjive vidljivosti i snijega i zato je bila teška. Pokušao sam izvesti najbolje što sam mogao i mislim da nije loše. Gledam pozitivno na superkombinaciju i nadam se da će sve biti dobro", dodao je Ratkić, dok je najmanje zadovoljan, logično, bio Zrnčić-Dim.

Zrnčić-Dim: Bio sam uplašen zbog pada, ali srećom nema nikakvih posljedica

"U jednom trenutku sam bio malo uplašen zbog pada, ali nema posljedica i dobro se osjećam, to je najbitnije. U zavoju sam htio više investirati za bolju brzinu u nastavku trke, nagnuo sam se, poskliznuo, a zbog velike brzine nije bilo šanse da se izvučem. Do pada je vožnja bila u redu, no najvažnije je da sam dobro prošao. I dalje gledam pozitivno na sljedeće natjecanje. U subotu je trening spusta i bit će to prilika da još bolje upoznam stazu. Ako spust u nedjelju odvozim sa što manjim zaostatkom, bit će dobro."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara