Kostelić: Skija je zahvatila kamen, znao sam da nije dobro

Foto: AFP

NA DANAŠNJOJ utrci slaloma u Banskom Ivica Kostelić je nakon odličnog početka i najboljeg prvog prolaza u prvoj vožnji nažalost zakačio skijom jedna vrata te nije završio utrku.

''Od samog početka kad su mi i počeli problemi zapinjanja u zavoju shvatio sam da nešto nije u redu i pokazalo se točno. Skija je negdje nakon starta zahvatila kamen, kant se oštetio u dužini 15 cm i jednostavno nije više držala. Šteta, tu nisam mogao ništa, skija se čudno ponašala i znao sam da nešto nije u redu, popuštala je u zavoju pa sam dolazio sve bliže kolcu i zakačio vrata jer nisam mogao držati liniju. Dobro je da još imam prednost i tu ću prednost braniti u Kranjskoj gori. Koljeno i općenito cijela desna noga nije baš najbolje, boli me i možda je u 70 posto funkcionalnosti. Svakodnevno se radi terapija po dva puta, ali kako imam nekoliko problema nije jednostavno i teško je to riješiti,pogotovo jer se na koljeno i nadovezalo istegnuće mišića popliteusa. Nakon injekcije u Bad Ragazu utorak je dan odmora, a u srijedu trening.''

U ukupnom poretku se nije ništa promijenilo od jučer. Ivica i dalje 9 utrka prije kraja sezone ima prednost od 569 bodova dok se u borbi za mali slalomski globus dodatno zgusnuo vrh i Ivičina prednost se smanjila sa 36 bodova ispred Grangea.

Razočarani Natko: Ne znam više koji je ovo put da zbog nekoliko stotinki ostajem bez druge vožnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natko Zrnčić Dim je i ovaj put s visokim startnim brojem odlično vozio, ali drugu vožnju ipak nije vidio i osvojio je 33. mjesto.

''Baš šteta, opet za malo stotinki nisam uspio. Ove i prošle godine se to dogodilo već i neznam koliko puta. Nisam ljut na sebe, očito moram još više trenirati. Staza je bila već razbijena s tvrdim rupama što je malo otežavalo skijanje, ali nije bilo prestrašno."

"U Kranjskoj Gori mora biti bolje'', dodao je Natko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara