Kovač: Možda će ovo biti zadnja, ali dat ćemo sve od sebe da ne bude

KAPETAN je emocije uoči svog prvog četvrtfinala želio zadržati u sebi. No, nema sumnje da naš lider duboko proživljava posljednje trenutke u dresu za koji je uvijek borio tako beskompromisno i srčano.

"Mislim da svi znate kako se osjećam.", rekao je odmah na početku obraćanja novinarima.

"Sve je moguće. Može bit da će biti zadnja utakmica, ali dat ćemo sve od sebe da ne bude. Svi dišemo zajedno, cijela Hrvatska, i može se svašta dogoditi. Optimist sam kao i uvijek u životu. Imao li 80 ili 82 nastupa, to nije bitno, ali naravno da bih volio skupiti 82."

"Naš je izbornik do sada odigrao dva četvrtfinala, a svi mi, osim Darija, igramo svoje prvo. Bilo je lijepih utakmica u kvalifikacijama, ali ovo je vrhunac svega.", podsjetio je Kovač stariji na priču koja traje već dvije godine.

Razgovor smo skrenuli na naše protivnike. Je li kapetan zaista očekivao da Turska može među osam najboljih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lako je sada govoriti. Ali čim sam pogledao sve četiri skupine, svi moji favoriti su prošli. Vladalo je raspoloženje da su u A skupini Česi i Portugalci bili favoriti, ali Turke sam nekoliko puta gledao u kvalifikacijama, vidjelo se i po Fenerbahčeu da igraju dobar nogomet i ove godine."

"Bit će to borbena utakmica. Agresivni su i tehnički jaki, morat ćemo se oštro suprostaviti. Bit će provokacija, ali moramo biti spremni na sve, ništa nas ne smije iznenditi, ako se to dogodi onda znači da nismo spremni. Bit će tvrda utakmica, možda ćemo igrati i produžetke, prema to nikako ne bi volio."

Iz turskog kampa u Kremsu stižu optimistične, pomalo bahate izjave.

"Najavio sam da se ne želim prepucavati, novinari često napuhaju stvari. Volim naše, poštujem tuđe. Puni smo samopouzdanja, mi smo na 51:49 posto šansi za pobjedi.", procjenjuje kapetan, koji je zaključno upozorio kako se protiv Turske mora, a kako pak ne smije igrati.

"Ne smijemo se izgubiti, ne smijemo krenuti kao oni. Ako budemo držali sredinu kao u proteklim utakmicamna, bit će ok. Ako netko ispadne, naravno da bit će teže. Ne smijemo suludo šprintati gore-dolje kao protiv Makedonije u Zagrebu, ne smijemo srljati glavom kroz zid već odigrati strpljivo. Sjetim se stalno njhove utakmice s Česima koji su uslijed pritiska izbijali svaku loptu i svaka im se vraćala. Moramo zadržati loptu, ne smijemo odigrati kao protiv Austrije jer zaista kupe svaku odbijenu loptu. Moramo preseliti igru na njihovu polovicu. Ne znam kako će nas izbornik posložit, ali ako bude kao što svi mislimo, bit će dobro."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara