Kraljevina u eurofiji: U neobuzdanom madridskom slavlju stotinu navijača otrovano alkoholom

DRŽAVA koja ima svjetske prvake i europske viceprvake u košarci sada je i na europskom nogometnom tronu, što je sve medije prekrilo crvenom i žutom bojom.

"Prvaci smo! Nije više san, ovo je stvarnost", objavila je na naslovnici Marca, uz komentar:

"Španjolska vlada u europskom nogometu, nakon 44 godine, pobjedom nad Njemačkom sjajnim golom Torresa."

Nogomet kratkih pasova "crvenih" bio je vrlo nadmoćan i samo je nepreciznost spriječila raniju odluku o pobjedniku. "Mi smo prvaci" donosi jednostavno As, naglašavajući:

"Ova je momčad zavela Europu. Nogomet je bio pravedan. Reprezentacija je pomela Njemačku, Torres postigao gol za slavu, a Iker podigao pokal prvaka."

I obično suzdržani katalonski Sport na naslovnici donosi veliku sliku reprezentacije i naslov: "Vi ste najbolji".

"Ovaj je naslov najbolja nagrada za dobar nogomet. Španjolska je reprezentacija nova europska prvakinja. Potpuno zasluženo, osporavani je sastav Luisa Aragonesa odnio konačnu pobjedu u Austriji i Švicarskoj."

I drugi katalonski dnevnik, El Mundo Deportivo, ne skriva oduševljenje.

"Kako sjajno! Španjolska se proglasila dvostrukom europskom prvakinjom nadmoćnom pobjedom nad svemogućom Njemačkom. Nakon 44 godine, gol Marcelina više nije sam. Torres je vratio Španjolsku na europski vrh."

125 hospitaliziranih, većina zbog trovanja alkoholom

Bilanca je poprilično impresivna: samo u Madridu, tijekom noći velikog slavlja, više od 125 ozlijeđenih i nekolicina uhićenih navijača. Tijekom neobuzdane proslave policija je uhitila nekolicinu mladih huligana koji su slavlje na ulicama i trgovima Madrida iskoristili za sukob sa policajcima i palež automobila.

U madridsku je bolnicu primljeno 125 ozlijeđenih, od čega je jedan u kritičnom stanju zbog ozljeda glave, a većina je zaradila posjekotine ili se otrovala alkoholom.

Na madridskom Colon trgu slavilo je oko 65 tisuća navijača, čije je glasno navijanje bilo popraćeno detonacijama petardi i trubljenjem iz automobila.Očekuje se da će španjolska reprezentacija u madridsku zračnu luku sletjeti u ponedjeljak oko 17 sati, nakon čega će se u proslavi naslova europskog prvaka pridružiti navijačima na Colon trgu.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara