Kranjčar: Ako odigramo kako možemo, putujemo u Manchester!

NIKO KRANJČAR ili "domaći purger", kako ga Torcida voli nazivati, pružio je u subotu partiju dostojnu svojih mogućnosti. Opravdao je povjerenje Ćire Blaževića, kao i apetite navijača, koji su u 90. minuti glasno tražili da upravo on izvede dosuđeni jedanaesterac.

"Lijepo je to čuti, priznanje i satisfakcija od navijača uvijek ima težinu. Još da tako bude i u srijedu, to je ipak najvažnija utakmica sezone." -započeo je Niko svoju priču o utakmici protiv Zagreba.

Unatoč sjajnoj igri koju je pružio, misli stalno lete prema Debrecenu. Težak se zadatak nalazi pred Hajdukom, ali Niko je veliki optimist. Čini se kako su u Hajduku optimistični apsolutno svi. No, koliko je realno očekivati moguća četiri komada u mađarskoj mreži, teško je reći. Pa i sam Ćiro nedavo je rekao kako vjeruje u čuda...

"Iskreno vjerujrem da Mađare možemo eliminirati unatoč ružnom porazu. U Debrecenu smi imali onaj dan koji se opisuje kao izrazito - loš. Ustvari, primili smo tri tipična kiks pogotka. Pa mi smo u prvih 15 minuta, kad smo ih stisli i zaigrali kao treba, pokazali da smo ipak kvalitetniji." - kazao je Niko.

Kad momčad utakmicu sezone izgubi 3:0, male su šanse da će itko razmišljati o kvaliteti. No, grad podno Marjana specifičan je upravo radi toga, a čini se da su dalmatinske struje utjecale i na Niku.

"Odlično smo pripremljeni, igra se kod nas, publika nas podržava, svi smo svjesni što nam ta utakmica može donijeti, svi bismo željeli na Old Traford... Ako u srijedu odigramo kako možemo, ako svatko od nas odigra svoju najbolju partiju, onda putujemo u Manchester." - bombastično je najavio inače uvijek oprezni Kranjčar.

U domaćem prvenstvu Niko je dao sve od sebe i to je bilo dovoljno da si priskrbi status zvijezde kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Osijeka, pri rezultatu 6:0, "čudo od djeteta" i u 90. minuti trčalo je za svojim igračima.

"Nikad nisam bio gotovan. Možda sam takvim prikazivan, ali kad god sam bio spreman, uvijek sam igrao svom snagom, davao sto posto..." - kazao je Niko, kojeg su u medijima često prozivali kao razmaženog gotovana.

Iznenadila je Kranjčara utakmica Dinama i Osijeka, naročito nakon "šestice" koju su Hajdukovci na Poljudu spremili momcima iz Gradskog vrta.

"Stvarno sam ostao iznenađen, naročito s Osijekom. Možda je Balatinac donio novu snagu, ali ipak... Nisam vjerovao da će odnijeti bodove, ali prevario sam se u njima." - priznao je Niko novinaru Jutarnjeg lista.

Mnogi bi željeli Hajduk vidjeti na putu prema Otoku, što će "Bilima" u srijedu biti dodatan psihološki teret. No, ukoliko igrači vjeruju u uspjeh, ni nama ne preostaje druga opcija.

Sljedeći mjesec, ako ništa drugo, moći ćemo vidjeti Kranjčara "kontra" Ronaldinha, a eventualna pobjeda protiv Mađara dovela bi atmosferu u Splitu do usijanja.

"Ne razmišljam o utakmici s Brazilom. Ona je samo festival nakon i uoči utakmica koje su za nas presudne. Zanima me samo Debrecen, a ako ga prođemo, onda možemo malo uživati u brazilskoj sambi." - zaključio je Kranjčar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara