Kranjčar moli za priliku

Kranjčar moli za priliku

OD STUDENOG, samo se jednom našao u početnom sastavu Portsmoutha. I teško da može biti zadovoljan. No, Niko Kranjčar odlučio je nešto poduzeti. Zamolio je trenera Harrya Rednkappa da mu pruži priliku kako bi pomogao klubu da se domogne euro natjecanja.

Kup UEFA nije nemoguća misija, smatra Kranjčar. Teže je očigledno dokopati se statusa prvotimca.

"Moje je mjesto iza dvojice napadača. To je pozicija koju igram čitav život. Oduvijek sam igrao napadački nogomet. U reprezentaciji, kada igramo sustav 4-4-2, uvijek sam na lijevoj strani, ali imam dovoljno slobode da priđem bliže sredini i pomognem u kreaciji." - razgovara Kranjčar s lokalnim novinarom, koji prati Portsmouthove proljetne pripreme u Dubaiju.

Kada ga gura u vatru, a to Rednkapp obično čini pred kraj utakmice, Kranjčar također pokriva lijevu stranu sredine terena. S tim je zadovoljan, ali ne i s minutažom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uživam u Portsmouthu, to je neupitno. Što se sezona više bliži kraju, to si sretniji zbog minuta koje dobiješ, i naravno, trudiš se iskoristiti ih na što bolji način. Imam strpljenja za to. To mi, na kraju, jedino preostaje. Svatko tko se bavi nogometom, uvijek stremi većim ciljevima. S te točke gledišta, mi još uvijek vjerujemo da možemo do mjesta koje vodi u Europu. Prije nekoliko tjedana, smatrali smo da je neostvarivo. Kao i naši navijači." - nastavlja  Kranjčar.

"Budemo li pobjeđivali kao na samom početku sezone, ništa nije nemoguće. Bodovna razlika između konkurenata je mala, ali idemo utakmicu po utakmicu." - dodao je.

Nakon povratka s priprema u Dubaiju, gdje su se fizički, ali psihički spremali za završnu dionicu prvenstva, nogometaše Portsmoutha čeka još devet utakmica. I svaka od njih može biti ključna.

"Nismo zadovoljni pozicijom koju držimo na ljestvici. Moramo prikazati bolju igru i krenuti prema gore."

D.R.
Foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara