Kranjčar više nije hrvatski izbornik!

Kranjčar više nije hrvatski izbornik!

JEDNOGLASNOM odlukom članova Izvršnog odbora HNS-a Zlatko Kranjčar smijenjen je s funkcije izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Nakon što je Stručna komisija pročitala Cicino izvješće, članovi Izvršnog odbora jednoglasno su izglasali otkaz Kranjčaru, a nova "hitna komisija" na čelu s Vlatkom Markovićem će u roku osam dana odlučiti o novom hrvatskom izborniku.

31. srpnja istječe mandat stručnom stožeru i nema obnove ugovornog odnosa sa niti jednim članom Stručnog stožera, najvažniji je zaključak IO-a.

"Prvog dana sam rekao da činjenica da se nismo plasirali u osminu finala predstavlja neuspjeh. Smatram da rezultati nisu adekvatni kvalitetama naše momčadi, a sada je to svima jasno. Cico je danas ukratko dao pregled priprema te ostao pri svojoj tvrdnji da je sreća, odnosno nesreća, odlučila u Njemačkoj. U svom stilu, u kojem je u zadnje vrijeme nastupao, opet je rekao da bi sve ponovio isto jer mu se drugi puta ne bi dogodila ista nesreća." - obrazložio je novinarima odluku IO-a predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Nakon toga uslijedila su pojedinačna pitanja IO-a, Cico je staloženo odgovarao, a potom je napustio dvoranu. Bilo je govora i o Stručnoj komisiji, koja će se ubuduće morati više uključivati u probleme Saveza.

"Jednoglasnom odlukom zahvalili smo se Cici i stožeru. Cico je ostao kategoričan i prilikom izjava o nekim ljudima iz Stručne komisije. To je također utjecalo na neproduženje njegovog ugovora." - dodao je Marković.

Dva ne-bezvezna lika za izbornika

"Nismo dosad kontaktirali nikoga, jer smo mislili da će se suradnja nastaviti. Imamo kod kuće i inozemstvu pogodbenih ličnosti. U tijeku dana glavni tajnik Zorislav Srebrić će obavijestiti kapetana reprezentacije Niku Kovača o odluci." - kazao je Marković.

Marković je kazao Cici da su kvalifikacije odlično odrađene, ali da sve poslije toga nije bilo u redu. Imamo problem s turnirskim načinom igranja i to moramo hitno popraviti, smatra prezidente.

"Hrvatska je još uvijek kultna reprezentacija, što potvrđuje javljanje dva ne-bezvezna lika za izbornika, ali akcent je na domaće rezerve." - dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon desetak dana, iako sam stajao iza izbornika, došlo je do silne konfrontacije s medijima. Cicini javni nastupi nisu bili u skladu s normama selektora hrvatske nogometne reprezentacije." - dodao je Marković.

Savez nije ničija prčija

Marković je nakon odluke razgovarao sa Cicom, no kazao je kako su interesi Saveza prevladali njegove osjećaje.

"Ovaj Savez nije ničija prčija!" - dodao je.

"Imamo načina dovesti najskuplje izbornike, sponzore koje će ih platiti i to sponzore koji dolaze iz zemalja od kuda oni dolaze." - najavljuju iz HNS-a.

"Ako netko od kandidata povrijedi naše kriterije, ljubav će puknuti." - istaknuo je Marković.

"Imamo superkvalitetne domaće igrače koji će biti pozvani tek protiv Italije, neće biti jednostavno. Imamo dosad najtežu kvalifikacijsku grupu, Makedoniju sa Srečkom Katancem i Estoniju čijih 28 igrača igra u Premiershipu." - upozorio je Marković.

"Trenerski posao je rizičan, HNS je uvijek zarađivao pristojne sume kroz natjecanja i stručni stožer će s financijske strane sigurno biti zadovoljan. Moja najveća greška bila je što sam se okupirao na EP 2012. Cici ne zamjeram ništa, i što god da se dogodi, nikada nećemo biti neprijatalji." - zaključio je Marković.

D.R., S.H.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara