Kranjčar više od mjesec dana van terena

Kranjčar više od mjesec dana van terena

DUGO izbivanje sa terena očekuje ozbiljno ozlijeđenog veznjaka Porstmoutha i Hrvatske, sudeći po riječima njegovog "čovjeka za odnose s javnošću", odvjetnika Emila Žgura.

Nakon ozljede u prijateljskoj utakmici protiv Bournemoutha, pretpostavljalo se kako je riječ o ozljedi zgloba, ali prve dijagnoze specijalista ukazuju na vjerojatno puknuće kosti stopala.

"Bili smo kod dva specijalista, jedan tvrdi da je posrijedi puknuće kosti stopala, a drugi kako se radi o napuknuću. Ozljeda je komplicirana utoliko što su u pitanju sitne koščice na delikatnom mjestu i točna dijagnoza nije odmah moguća. Liječnicu mu nisu željeli staviti gips na nogu", govori Žgur.

"Nakon što Niko bude mirovao 15-ak dana, slijedi drugi pregled i tek tada će liječnici moći donijeti točnu dijagnozu, ali je sigurno da nakon dva tjedna, ako se i ne radi o lomu, on tek može početi sa laganim treningom i to isključivo bez lopte", dodao je Žgur i istakao kako se ne želi miješati u nadležnosti i posao liječnika, nego da tek prenosi ono što su oni rekli nakon pregleda Kranjčarovog stopala.

"Bez obzira na težinu ozljede njemu tada slijedi samo vježbanje u teretani zbog održavanja kondicije i tek će se tada vidjeti kada će moći početi sa nogometnim treninzima, odnosno kada će nastaviti sa radom zajedno sa ostalim suigračima. Međutim, sigurno ga mjesec dana neće biti na terenu, a što se tiče još duljeg izbivanja, to ćemo znati za dva tjedna", izjavio je Kranjčarov odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnik nogometne reprezentacije Jurica Rakić je dakako upoznat sa Kranjčarevom ozljedom: "Znam da ima ozljeda kosti u stopalu i ima sumnje da se radi o frakturi. Teško mi je govoriti konkretno jer ispred sebe nemam dijagnozu, ali ako je fraktura onda ga na terenu neće biti sigurno više od tri tjedna. Logično mi je što engleske kolege žele pričekati dva tjedna sa dijagnozom, jer se na ozlijeđenom mjestu stvara kalus - reparacijsko tkivo, pa treba pričekati, ali ako je fraktura, onda će slijediti mobilizacija stopala"

Ozljeda je Niku doista zadesila u zao čas: osim što će propustiti reprezentativnu provjeru sa BiH za 12 dana u Sarajevu i mnogo bitnije kvalifikacijske oglede za Euro (8. rujna Estonija i 12. rujna Andora), izmaći će mu i velika prilika da na startu prvenstva dokaže ono što je nagovijestio u pripremama; kako bi ovo mogla biti njegova sezona u Portsmouthu.

Naime, nije tajna kako je Kranjčar nezadovoljan rotacijskom politikom Harryja Redknappa i igranjem "svako treće" utakmice, a na početku Premiershipa mu se nudila savršena prilika da se nametne, jer Pompey u prvih šest kola, do 15. rujna, igra protiv četiri najjače momčadi - kod kuće protiv Manchestera i Liverpoola i u gostima sa Chelseaom i Arsenalom.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara