Kreši Ćosiću prekrili oči da ne gleda tužnu sudbinu Zadra!

Kreši Ćosiću prekrili oči da ne gleda tužnu sudbinu Zadra!

Tekst: C.D. / M.Č.
Foto: Index

"KK ZADAR je dužan 40 milijuna kuna iz prošlih sezona i 14 milijuna za tekuću sezonu. Dugovi su nastali u protekle dvije godine, a klub je već potrošio gradskih šest milijuna, odnosno sav novac od sponzora. Uz sve ovo, sva je imovina kluba pod hipotekom", iznio je zabrinjavajuće podatke gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić.

Samo dan nakon ove Vrančićeve izjave netko od brojnih košarkaških zaljubljenika šalom zadarskog ponosa omotao je oči na kipu Krešimira Ćosića, koji se nalazi na Višnjiku, ispred novog doma zadarskih košarkaša.

A nije trebao dugo da svoju reakciju na ovaj kataklizmični istup ponude i vjerni zadarski navijači. Priopćenje Udruge navijača Tornado Zadar prenosimo u cijelosti:

"Udruga navijača Tornado Zadar zgrožena je činjenicom da KK Zadar prijeti gašenje.
KK Zadar je institucija ovoga grada i mi navijači nećemo sjediti skrštenih ruku. Javno tražimo da se istraži kako je došlo do ovakve situacije, i da se pronađu, imenuju i kazne odgovorni ljudi koji su doveli klub u trenutno stanje.

Napominjemo da klub nije ničije privatno vlasništvo, da je određenim ljudima dano povjerenje da ga vode i da nikad u 80-godišnjoj povijesti klub nije bio u težoj situaciji i na nižim granama.
Za takvo stanje netko mora odgovarati onima koji ovaj klub vole, prate i onima koji ga financiraju kroz gradski proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo već prošle sezone upozoravali na ove probleme, radili smo prosvjede, napuštali utakmice, i s tim smo pokušali svima dati do znanja da je klub pred kolapsom. Međutim umjesto podrške bili smo izvrgnuti napadima od svih subjekata koji imaju veze s klubom.
Mediji i političari su nas tada proglasili izdajicama kluba, huliganima, te smo etiketirani kao oni koji rade kontra kluba.

Sada ti isti političari izlaze u javnost s izjavama da je klub pred gašenjem, a mi im poručujemo da su ga oni doveli u ovakvo stanje, pa je na njima da ga i izvade.

Nakon svega, svi sad očekuju od Udruge navijača Tornado Zadar reakciju te da se poduzmu određeni koraci, ali nakon ovog priopćenja mi ćemo i dalje šutjeti i nećemo poduzimati ništa, niti ćemo dalje izlaziti u javnost.

Ukoliko se dogodi najgori scenarij, te klub ode u stečaj, UN Tornado Zadar će također proglasiti "stečaj", što u prijevodu, gospodo, znači da nitko od članova udruge neće odgovarati za ništa, da će se raspustiti vodstvo udruge, ključevi od naših prostora će biti javno vraćeni gradskom poglavarstvu na trgu, te će zavladati opća anarhija.

Nadamo se da ne trebamo opisivati cijeli scenarij koji bi mogao uslijediti nakon ovoga.

Udruga navijača Tornado Zadar"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara