Križanac: Utakmica s Ukrajinom je najljepši trenutak moje karijere

Križanac: Utakmica s Ukrajinom je najljepši trenutak moje karijere

IAKO mu je sinoć bila prva utakmica u kvalifikacijama za reprezentaciju, Ivica Križanac nijednim potezom nije pokazao da je debitant.

Odigrao veliku utakmicu, imponirao je mirnoćom i vidjelo se da je to igrač koji igra velike susrete. Premda je već nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije gdje je na poluvremenu ušao umjesto Darija Šimića, ovo mu je bio prvi pravi dvoboj. Nakon susreta sa Ukrajinom, dugo je primao čestitke na odličnoj partiji.

"Nisam imao tremu, bio sam koncentriran na utakmicu i upute trenera", kaže Križanac.

Križanac je imao trnovit nogometni put, od Šibenika, Belupa i Varteksa preko Češke i Poljske do ruskog Zenita. Za reprezentaciju je prvi put nastupio sa 29 godina.

"Zaigrao sam za Hrvatsku, to je najljepše što mi se dogodilo u karijeri. Već sam igrao protiv Slovenije, ali ovo je nešto drugo. Najviše me se dojmio način na koji smo se vratili nakon  teškog poraza od Engleza. Pokazali smo karakter, odigrali smo čvrsto. Još imamo izgleda za prvo mjesto, čeka nas i uzvrat s Englezima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć se vrlo dobro slagao sa Josipom Šimunićem i sa cijelom zadnjom linijom.

"To su sve sjajni igrači s kojima se nije teško sporazumjeti. Šteta što bolju igru nismo uspjeli okruniti zgoditkom."

Prije dvije godine, Križanac je zbog kritika na račun izbornika ispao iz Bilićevih kombinacija, nije ga bilo ni na Euru, no sad je to sve zaboravljeno.

"Žao mi zbog prošlih vremena i što ranije nisam nastupio za reprezentaciju. No, valjda je Bog tako htio i sad mi je drago da su svi zadovoljni", zaključio je Križanac.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara