Križančev kopernikanski obrat nakon Bilićevih garancija

IVICA KRIŽANAC napokon je progovorio o famoznom razgovoru s izbornikom Bilićem. Nesporazumi su izglađeni, a pomilovani branič sada beskompromisno staje u obranu reprezentacije i stožera.

"Bilić i ja izgladili smo sve nesporazume, u biti oboje smo priznali dio svoje krivnje. On je rekao da se trebao prije javiti, zbog čega sam se zapravo i naljutio isprva, jer kad je došao na kormilo reprezentacije zvao je sve igrače s reda, a meni se nije javio. Ja sam se, pak, ispričao za neke svoje postupke i izjave tako da je sada sve super", rekao je u razgovoru za Index Ivica Križanac.

"Nisam vrijeđao reprezentativce, samo sam rekao istinu"

Križanac ističe kako nikada nije vrijeđao reprezentativce, što su neki mediji navodili kao predmet nesporazuma.

"Zaista nikada nisam vrijeđao reprezentativce. Samo sam odgovorio na pitanje zašto mislim da  trebam igrati u reprezentaciji. Naime rekao sam kako igram u četvrtfinalu Kupa Uefa, a da neki tamo koji igraju konstantno ispadaju u prvim kolima, što je realna istina, nikakvo vrijeđanje. Ako sam bilo koga od njih uvrijedio, ispričavam se", napominje Križanac.

Bilić mu se, kaže Križanac, svidio, jer je fer i korektan.

"Ma Bilić je super, oduševljen sam. Pričali smo gotovo sat vremena i mogu reći da je stvarno fer i korektan. Jučer smo se zapravo prvi put i upoznali, a pričali smo o svemu i o sadašnjoj obrani te o mogućnosti da uskoro zamijenim igrače koji bi se mogli oprostiti od reprezentacije poput Roberta Kovača", ističe branič Zenita.

"Također mi je rekao da su mi vrata reprezentacije otvorena za sljedeći ciklus, naravno, ukoliko zadržim sadašnju kvalitetu", dodao je Križanac.

"Bilić je pozivom pokazao da je veliki čovjek"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Križanac se stoga nada da će uskoro postati član reprezentacije, to mi je, naime, veliki san.

"Daleko su još kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i znam da moram još puno raditi kako bi tada pomogao reprezentaciji, što je moj veliki san. Bilić mi je obećao da ću igrati ako budem na ovom nivou. Znate što, zaista sam sretan što se Bilić pokazao kao veliki čovjek, nazvao me da se pomirimo, pokazao ljudskost, stoga mu zaista želim svu sreću na Europskom prvenstvu.

"Mediji su pritisnuli Bilića da me zove, stoga im veliko hvala"

Pomirba je velika stvar, ali postavlja se pitanje je li ona mogla doći i ranije, prije nekoliko mjeseci pa da Križanac sad bude u kadru i pomogne nam tamo gdje smo najtanji.

"Slušajte, znate zašto ovaj razgovor nije došao prije nekoliko mjeseci, zato što tada Zenit nije igrao u finalu Kupa Uefa. Bilić je naime popustio pritisku novinara i medija koji su stalno zagovarali moj poziv. Stoga se ovim putem moram zahvaliti medijima koji su mi uvelike pomogli, omogućivši mi razgovor s Bilićem. Da nije bilo njih tko zna kad bi me se netko sjetio", objasnio je Križanac.

Za kraj upitali smo Križanca misli li i dalje da je obrana najslabiji dio naše reprezentacije, međutim, potencijalni Vatreni sada razumljivo mijenja ploču.

"Naša obrana tradicionalno je jedna od najboljih u Europi stoga ne vidim razlog da tako ne bude i na ovom prvenstvu. To su sve iskusni i kvalitetni igrači koji već godinama igraju zajedno, stoga je po meni kvaliteta zajamčena", dodao je Križanac.

Vedran Buble
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara