Kukoč: Zar u Europi žele nekoga tko dobro sjedi na klupi i jedva hoda?

AUSTRALSKI centar hrvatskih korijena Andrew Bogut vrlo će vjerojatno biti nova NBA zvijezda, a prema riječima našeg košarkaškog velikana Tonija Kukoča, prvi pick drafta već je postao uvelike utjecajan u svom novom klubu.

Bogut sa treninzima u Milwaukeeju kreće u ponedjeljak, a potom odlazi u ljetni kamp u Minnesoti. Iako se ne osjeća nimalo ugodno kad ga se pita o novcu, otkrio je da ima zajamčene dvije godine, kao i opciju za treću.

Toni Kukoč tema je o kojoj Bogut ipak voli više razgovarati, iako se osobno s njim još nije čuo.

"Stari lisac" Kukoč se u posljednje vrijeme, pak, okrenuo oproštajnim utkmicama svojih bivših suigrača. Nastupio je tako na Zdovčevom i Đorđevićevom oproštaju, pa se postavlja logično pitanje je li njegova karijera već na definitivnom zalasku, te planira li se i on na taj način oprostiti od košarke.

"Ja takvo što sam sebi ne bih organizirao, a iznenadilo bi me kad bi to učinio moj bivši klub ili Hrvatski košarkaški savez. No, Đorđevićev oproštaj posebno me se dojmio. Ne samo zbog ovacija koje su mi upućene, već zbog savršene organizacije." - rekao je Toni, koji se trenutno odmara na moru čekajući poziv svog agenta Herba Rudoya.

Rudoy, pak, za Kukoča traži novi jednogodišnji ugovor u NBA ligi, što zasigurno nije lak posao, s obzirom da je naš košarkaš aktivan više od desetljeća, te da mu se baš i ne da igrati za mali novac.

O povratku u Europu ne želi čuti ni riječ, iako je poznato kako neki europski treneri trebaju igrača njegovog tipa.

"Zar trebate nekoga tko dobro sjedi na klupi i jedva hoda?" - upitao je Kukoč nakon što je doznao da je u Europi još uvijek tražena roba.

"Doista se nemam volje vraćati u Europu, jer tu nemam svojoj karijeri što dodati." - kazao je Kukoč.

Iako mu je Rudoy rekao da su za njega zainteresirani Miami i San Antonio, Toni želi zbog blizine doma igrati u Milwaukeeju ili Chicagu.

Među Bucksima ga želi vidjeti upravo Andrew Bogut, koji bi želio da mu Kukoč bude i mentor u prvoj NBA godini.

"Kad me već toliko želi, neka onda malo pogura moj slučaj kod glavnog menadžera kluba. S užitkom bih prihvatio takvu ulogu, jer znam koliko je važno imati u momčadi starijeg igrača koji će stati uz mlađeg.” - zaključio je Kukoč u nadi da će talentirani Bogut ipak nešto uspjeti napraviti i na tom planu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara