Kuže ogorčen porazom Modrih u Zadru

NOVI trener Dinama Josip Kuže vratio se iz Njemačke u Hrvatsku, a do preuzimanja trenerske palice ostalo mu je tek nešto manje od mjesec dana. Do kraja sezone momčad Modrih vodit će Zvjezdan Cvetković kojem se Kuže, kako kaže, ne želi nametati svojim idejama.

"Razgovarao sam s Cvetkovićem o mojim idejama, ali neću inzistirati na njima. On radi na svoj način. U ovom trenutku ne mogu inzistirati na svojim idejama u organizaciji igre ili sastavljanju momčadi." - rekao je Kuže za Sportske novosti.

Bivši Dinamov trener je rekao kako je bio ogorčen kada je čuo rezultat subotnjeg susreta odigranog u Zadru gdje je Dinamo u 90. minuti primio poražavajući gol.

"Dinamo bez 5-6 igrača koji nisu igrali, sasvim je druga momčad, ali svejedno. Ipak su to nogometaši Dinama, a zna se što se od njih očekuje. Protiv Zadra, posljednje momčadi prvenstva očekivao sam bolji rezultat." - razočaran je Kuže.

Unatoč lošoj statistici Dinama, Kuže je rekao kako ga podatak da Modri u posljednjih mjesec dana nisu zabilježili ni jednu pobjedu, ne zabrinjava, ali ističe kako i u ovakvim utakmicama (poput zadarske) treba zabijati golove i pobjeđivati. Kuže smatra da će od iduće sezone startati novi Dinamo, a njemu samome prvi je zadatak motivacija igrača.

"Prvi posao, koji će biti ispred profesionalnog trenerskog, bit će stvaranje raspoloženja. Osnovni moto našeg rada bit će odgovornost prema gledateljima. Primarna odgovornost se odnosi na BBB, te na ljude koji stalno dolaze na Dinamove utakmice." - objašnjava Kuže motivacijsku taktiku s kojom dolazi u Maksimir.

"Odgovornost igrača kad je u pitanju pristup utakmici. To je jedina garancija koju mogu pružiti gledateljima. Ove sezone to nisu imali, pa su se BBB opravdano ljutili i regirali na način koji nije uobičajen." - zaključuje Kuže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara