Lacković: Sve sam više zabrinut za svoj nastup u Švicarskoj

Lacković: Sve sam više zabrinut za svoj nastup u Švicarskoj

U PREDVORJU porečkog hotela Diamant uoči potpisivanja sponzorskog ugovora između Hrvatskog rukometnog saveza i operatera Tele 2 okupila se većina naših rukometnih reprezentativaca. Ipak, među njima nismo pronašli Blaženka Lackovića, koji je na treningu zaradio rupturu butnog mišića i hematom lijeve natkoljenice.

Došao je kasnije, kada smo se se već spremali za polazak i kada su njegovi suigrači ručali i krenuli prema svojim sobama. Šepajući, direktno iz pulske bolnice,  Lac nam se približio i započeo svoju priču...

"Prvenstveno vam se želim zahvaliti na potpori koju ste mi pružili. Kao što vidite, upravo sam stigao iz Pule gdje svako jutro radim drenažu, hidro-drenažu, a idem i na magnet laser. Navečer sve to ponavljam ovdje u hotelu. Udarac sam primio na subotnjem treningu, a do danas mi se hematom veličine šest centimetara smanjio na četiri centimetra. Istina je da sam bolje, ali sve to ide nekako presporo. Vrlo vjerojatno ću sutra krenuti prema Zagrebu na pregled." - kazao nam je Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ipak, kako sada stvari stoje, nadam se da ću nastupiti na EP-u Švicarskoj. Croatia Cup ne dolazi u obzir. Vjerujem u našu liječničku službu. No, kad mi se dogodila ozljeda, nisam bio toliko zabrinut koliko u ovom trenutku. Ukoliko ozdravim, malo ću izgubiti na snazi, iako praktički nisam niti izašao iz ritma. Počnem li trenirati u roku od tjedan dana, mislim da ću imati dovoljno vremena da se vratim na staro. Deset dana, ako se na varam, u najboljem slučaju, trebalo bi biti sasvim dovoljno za povratak u optimalnu formu ." - tvrdi Lacković, naš ponajbolji vanjski igrač.

Hrvatski reprezentativac dodao je kako zlatnu medalju na EP-u ne smatra visokom ambicijom, već realnošću ove reprezentacije.

"Pokazali smo da možemo. Istina je da imamo nekih sitnih problema, ali vjerujem da ćemo ih polako sanirati. Isto tako vjerujem da ću biti u stanju pomoći svojim suigračima da dođu do tog zlata. Dat ću sve od sebe." - zaključio je Lacković.

Dea Redžić
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara