Ladić: Sharbini je sad Bilićev problem

ANAS SHARBINI ipak neće ostati bez reprezentacije. Kapetan Rijeke samo za neupućene je nenadano nagrađen pretpozivom u  Bilićevu reprezentaciju za Euro u Austriji i Švicarskoj.

Neposredno nakon što se oštro sukobio s izbornikom mlade izabrane vrste Draženom Ladićem, a ovaj mu zatvorio vrata za sva vremena, seniorski izbornik je mladom veznjaku Rijeke pružio ruku i dao priliku da ponovo obuče dres. Ovaj put, glavne izabrane vrste.

Podsjećamo, Sharbini je tijekom priprema U-21 reprezentacije u Umagu otišao razočaran time što je bio jedina rezerva na treningu uoči utakmice s BiH. Nakon što se igrač Rijeke javno ispričao, Ladić mu je pružio drugu šansu.

No, uoči utakmice s Mađarskom nije se udostojio niti pojaviti na reprezentativnom okupljanju, niti se javio svom klupskom treneru Zlatku Daliću koji je ujedno i Ladićev pomoćnik. To je bila kap koja je prelila čašu Ladićevog strpljenja i trenutak kada su se igrač i izbornik zakačili "do krvi" iako ni prije nisu bili u naročito dobrim odnosima.

Ladić je prijavio slučaj HNS-u i zatražio da se Sharbinija kazni sa šest mjeseci zabrane igranja no disciplinski sudac Krešimir Vlajčević odredio mu je kaznu od 100 tisuća kuna. Ladić je nediscipliniranog igrača počastio riječima "tko je defektan, taj ostaje defektan" na što ga je Sharbini prijavio HNS-u radi "laži i vrijeđanja na privatnoj osnovi". Disciplinska komisija je u potpunosti odbacila prijavu. 

Slaven Bilić, pak, smatra da igrač kojega je otpisao njegov kolega iz Ladić, s kojim je igrao u reprezentaciji i osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj '98. godine, dovoljno dobar za seniorski sastav.

Mnogi razloge za pozivanje Sharbinija vide u vezi Bilić-Ugarković, no izbornik je na današnjoj svečanosti u Sheratonu promptno ustao protiv takvih navoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ladić: Ne želim ništa reći radi mira u kući

Za komentar "trakavice Sharbini" zatražili smo čovjeka koji je odigrao jednu od glavnih uloga u cijeloj priči. Dražen Ladić, međutim, nije bio pretjerano raspoložen za razgovor o toj temi.

"Ne želim komentirati pozivanje Sharbinija u reprezentaciju. Imam svoje mišljenje i stav ali ga neću izreći radi mira u kući. To je problem izbornika, ne želim se miješati.", rekao nam je Ladić, ali ipak otkrio:

"Ne znam čime je jedan igrač koji stvara problema u mladoj reprezentaciji zaslužio poziv u A selekciju. Slaven Bilić ovim je srušio sustav vrijednosti unutar HNS-a; ako mu je Sharbini bio zanimljiv, trebao se barem konzultirati sa mnom", smatra Ladić.

Ladić nije ponudio ni pokoji koristan savjet izborniku Biliću. No, iz njegove kratke reakcije moglo se izvući i više no dovoljno.

"Kažem vam, ne želim tome razgovarati. To je Bilićeva stvar i njegove brige, u to ne želim ulaziti", zaključio je Ladić.

M.Pa.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara