Libanon podržava Rijeku za MIR 2009.

HRVATSKA delegacija na čelu sa Zlatkom Matešom i riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, u Libanonu je započela završnu intenzivnu promotivnu kampanju Rijeke kao kandidata za organizaciju XVI Mediteranskih igara 2009. godine.

Hrvatska delegacija razgovarala je s predsjednikom Libanonskog olimpijskog odbora general Souhail Khoury, njegovim zamjenikom i članom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Toniem Khouryjem te glavnim tajnikom Makram Alamuddin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša iznio je domaćinima okosnice treće po redu riječke kandidature naglasivši kako i male zemlje poput Hrvatske i Libanona, a u duhu olimpijskog pokreta, moraju dobiti priliku za organizaciju velikih sportskih natjecanja te ponovio kako je Rijeka u potpunosti spremna organizirati ovakvo natjecanje. Vojko Obersnel istaknuo je važnost ovog projekta ne samo za Rijeku već za cijelu Hrvatsku, pritom izdvojivši sve prednosti Rijeke pred protukandidatima talijanskom Pescarom i grčkim Patrasom. Prema Obersnelovim riječima, riječka kandidatura ocijenjena je u Libanonskom olimpijskom odboru vrlo pozitivno i sa simpatijama.

Na poziv predsjednika HOO-a i riječkog gradonačelnika, delegacija libanonskog olimpijskog odbora trebala bi posjetiti Rijeku tijekom rujna te se uvjeriti u kvalitetu riječke kandidature za ove najveće regionalne igre na svijetu. Promotivna turneja Organizacijskog odbora za pripremu i isticanje kandidature Rijeke za MI 2009., nastavlja se posjetima Egiptu, Alžiru i Maroku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara