Lippi: Možda imamo stare igrače, ali se ne raspadamo

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NEZADOVOLJAN načinom na koji je njegova momčad ispraćena na Svjetsko prvenstvo, verbalnu paljbu po medijima sasuo je izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi.

S vrlo malo pažnje ispraćeni su Azzurri i u Njemačku 2006. godine i bez tereta favorita pokorili konkurenciju. Situacija je i sada slična, a Lippi to zamjera:

"Ne sjećam se niti jednog SP-a na kojem je Italija prozvana favoritom. Španjolska i Brazil na papiru se čine najjačima, no ovakav način natjecanja ne "kruni" uvijek najbolje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo najstarija reprezentacija Mundijala. Možda stari i jesmo, ali nije kao da se raspadamo."

Antonio Cassano, Mario Balotelli i Francesco Totti samo su neki od sjajnih igrača koji nisu našli mjesto na Lippijevom popisu putnika u Južnoafričku Republiku. Neki talijanski mediji nisu to dočekali s razumijevanjem.

"Svaki puta kada dođe Svjetsko prvenstvo svi, i to sa svih polja, imaju nešto za reći. Odaberu li mediji ili neke druge institucije ne poduprijeti nas, onda će svima takvima biti zabranjen ulazak u autobus kada pobijedimo. Budimo iskreni, niti jednog klasnog igrača nisam izostavio. Možda ih nekoliko i otkrijemo u našoj momčadi tijekom natjecanja."

"Osobno sam 'napaljeniji' na ovaj turnir nego što sam bio prije četiri godine. Taktičke sam ideje razradio, međutim, zbog ozljeda ih nismo uspijevali provesti u prijateljskim utakmicama", kazao je spremni Lippi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara