Liverpool u Ligi prvaka sljedeće sezone umjesto Fenerbahčea?

NOVI PRVAK Europe, Liverpool, mogao bi ipak dobiti priliku za obranu naslova unatoč činjenici da je završio na petom mjestu u Premiershipu, a poznato je da četiri najbolje plasirana engleska kluba imaju pravo nastupa u najelitnijem klupskom natjecanju.

Uz ključne ljude europskog nogometa poput njemačke legende Franza Beckenbauera te predsjednika UEFA-e Lennarta Johanssona, Liverpoolu je podršku dalo i najmoćnije udruženje europskih klubova, G14. Liverpool je inače jedan od osnivača udruge G14.

"Podržavamo želju Liverpoola da sljedeće godine igra u Ligi prvaka." - kazao je za Associated Press glasnogovornik udruženja G14, pa dodao kako bi bilo dobro da UEFA u slučaju Liverpoola napravi iznimku te pronađe način da "Redsi" ipak dobiju priliku za obranu naslova.

Predsjednik UEFA-e, Lennart Johansson, je ranije ovog mjeseca rekao kako je moguće da Liverpool bude pozvan u Ligu prvaka unatoč plasmanu u Premiershipu, a čelnici krovne udruge europskog nogometa o tome će odlučiti na sastanku koji će se održati 17. lipnja u Manchesteru.

Engleski tabloid The Sun piše kako bi jedan od načina da Liverpool ipak dobije priliku za obranu naslova prvaka bio preko turskog prvaka Fenerbahčea.

Budući da je osvajač naslova Turske ima najniži ranking od 16 klubova koji su se automaski kvalificirali za sljedeću Ligu prvaka, Liverpool bi umjesto Fenerbahčea, koji bi morao u kvalifikacije, ušao direktno u grupni stadij natjecanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara