Ljubičić: Ove ću godine osvojiti Grand Slam

Ljubičić: Ove ću godine osvojiti Grand Slam

NAJBOLJI hrvatski tenisač Ivan Ljubičić razgovarao je s novinarima Mid Day-a, koji su zaključili da je Ljubo treći najbolji tenisač 2005. godine, nakon Federera i Nadala.

U kratkom opisu našeg tenisača stoji i kako je 2005. godina za njega bila nevjerojatno uspješna, jer je dvaput došao do finala, te doveo Hrvatsku do pobjede u Davis Cupu.

U intervjuu je Ljubo kazao kako se nada da će ove godine osvojiti Grand Slam, jer je to jedino što mu još nedostaje u igračkoj karijeri. A na pitanje može li pobijediti Federera rekao je kako sigurno može, jer ga je već nekoliko puta pobijedio.

Ljubu su pitali i kako je treće mjesto na Olimpijskim igrama utjecalo na njegovu daljnju karijeru. Naš tenisač kazao je da je pobjeda protiv para Paes-Bhupathi bila veliko dostignuće, te da mu je podigla samopouzdanje.

“Svi su me počeli gledati drugačije. Shvatili su da sam opasan i dobar protivnik.” - kazao je Ljubičić.

Ljubičić je pobjedu u Davis Cupu izdvojio kao najveći uspjeh u 2005. godini, te je rekao kako je nakon osvajanja Davis Cupa tenis postao popularniji u Hrvatskoj, iako je nogomet još uvijek sport broj 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje pitanje bilo je namijenjeno prošlosti i budućnosti hrvatskog tenisa, Goranu Ivaniševiću i Mariju Ančiću.

Ljubo je kazao kako je Ivanišević učinio mnogo za Hrvatsku. Dodao je kako je puno pomogao reprezentaciji dajući im savjete, te da je izvrstan trener.

Za Marija Ančića kazao je kako je izvrstan igrač, no stalno je pod pritiskom jer se puno od njega očekuje.

Ljubo se trenutno nalazi u Indiji gdje će nastupiti na Chennai Openu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara