Ljubičić se u potpunosti okreće Davis Cupu

NAKON teškog poraza od Argentinca Davida Nalbandiana na Masters Cupu, Ivan Ljubičić odlučio je posvetiti svu svoju pažnju predstojećem finalu Davis Cupa, u kojem će Hrvatska u Bratislavi igrati protiv Slovačke.

Ugledni Associated Press donio je u petak opsežan intervju s Ljubičićem, u kojem je naš najbolji tenisač kazao kako je unatoč porazu u Masters Cupu zadovoljan sezonom koja je na izmaku.

"Po prvi put u životu završio sam sezonu među deset najboljih tenisača svijeta." - kazao je Ljubo u razgovoru za AP, pa dodao: "Igrao sam na Masters Cupu, dobio sam jedan meč na njemu, a sad me čeka finale Davis Cupa. Nadam se da ću uspješno završiti ovu godinu, osvajanjem Davis Cupa."

"Mislim da je fantastično što imam priliku završiti sezonu na kraju studenog." - dodao je uvijek skromni Ljubo, pred kojim stoji još jedan izazov - oboriti rekord od 12 uzastopnih pobjeda u Davis Cupu, kojeg je 1982 postavio legendarni John McEnroe. No, našem najboljem tenisaču nije toliko do rekorda koliko do pobjede Hrvatske u Davis Cupu.

"Kad smo igrali protiv Rusije, kazao sam da mi taj rekord uopće nije važan, samo želim da Hrvatska osvoji Davis Cup. Ako Ančić dobije dva singl meča, te zajedno ostvarimo pobjedu u parovima, meni bi to bilo dovoljno." - pojasnio je Ljubo, dodavši da će godinu na izmaku moći proglasiti fantastičnom samo ako Hrvatska bude slavila u Davis Cupu.

"Neću reći da je rezultat u finalu Davis Cupa nevažan. Mislim da je stvarno važno osvojiti Davis Cup, tako da mogu reći da sam imao fantastičnu sezonu. Za našu zemlju, u kojoj živi samo četiri milijuna stanovnika, bilo bi to nevjerojatno postignuće." - kazao je Ljubičić.

"Nažalost, igramo u gostima i sigurno nam neće biti lako. Mislim da ću se dotad fizički oporaviti." - zaključio je naš najbolji tenisač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara