Ljubičić: Srbi se ne trebaju osjećati ugroženo u Splitu

Ljubičić: Srbi se ne trebaju osjećati ugroženo u Splitu

Tekst: T.T.
Foto: AFP


ISKUSNI hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poručio je srpskoj teniskoj reprezentaciji da se ne brine oko sigurnosti tijekom nastupa u Splitu od 9.do 11. srpnja u četvrtfinalu Davis Cupa.

Hrvatski rekorder po broju pobjeda s omjerom 36-18 ukupno i 23-12 u singlu naglasio je kako nema razloga za brigu, te rekao da očekuje da će sve proći bez incidenata.

"Ljudi u Splitu ponašat će se kao što bi se ponašali u u Zagrebu. U okolnostima Davis Cupa vjerojatno će biti glasniji, svjesni smo osjetljivosti susreta sa Srbijom, no svi igrači na Touru su prijatelji", rekao je Ljubičić, za kojeg je srpsko negodovanje zbog mjesta održavanja bez razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tenisač koji je Hratsku vodio do osvajanja Davis Cupa u Bratislavi 2005. godine vjeruje kako će na terenu odlučivati samo vještina igrača, te ne misli da će sve izaći iz okvira Davis cup atosfere, koja je inače vatrenija nego na mečevima Toura.

Srbija ima pravo na više od 1500 mjesta u Spladiumu
 
"Ne postoji animozitet ili neki posebni osjećaji zbog različitih nacionalnosti. Možda se to bude čulo od publike, no vjerujem da će to bit ograničeno na tribine. Igrači neće biti u opasnosti, možda čuju pokoji vrisak ili navijanje, no to je normalno za mečeve Davis Cupa", dodao je Ljubo pa zaključio:

"Svi su ti igrači igrali u Hrvatskoj godinama, od Đokovića i Troickog, pa do Tipsarevića i Zimonjića".

Nekad treći igrač svijeta Ljubičić povezan je s Đokovićem i preko trenera Ricarda Piattija, koji je jedno vrijeme trenirao Noleta. Ukoliko se okršaj zaista organizira u Spaladium Areni srpski će navijači imati pravo na nešto više od 1500 mjesta. Obzirom na to, za ostvarivanje Ljubičićevih nada priorit će morati biti savršeno osiguranje događaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara