Ljubojević: Ne želim na klupu ako ne zabijem gol u jednoj utakmici

PROŠLE je godine Goran Ljubojević bio jedan od najperspektivnijih mladih napadača, te najskuplje Dinamovo pojačanje. No, kako nije dao ni pola onoga što se od njega očekivalo, nada se da će se odužiti navijačima u predstojećoj sezoni.

Da li je Ljubojević jedan od glavnih krivaca za rezultatski debakl "Modrih" u protekloj sezoni, teško je reći, no sigurno je kako Goran  može i mora dati više. Dinamov stručni stožer od njega očekuje najmanje 15 golova.

Hoće li Ljubojević pod tim pritiskom moći igrati, i ako hoće, da li će uz nemalu konkurenciju među napadačima uopće naći mjesta za sebe u novoj Dinamovoj formaciji, ostaje nam za vidjeti.

Osječkom napadaču u Maksimiru nisu niti dali poštenu priliku, pa je veći dio sezone presjedio na klupi. Stoga i ne čudi njegov učinak od tek devet golova.

Ako tome pribrojimo kako je u Dinamu u godinu dana radio sa šest trenera, rezultat nije niti mogao biti u skladu s danim obećanjima. Ovaj put Ljubojević je oprezniji, pa se više ne želi razbacivati obećanjima i prognozama o tome koliko će golova zabiti.

"Smeta me kad me često mijenjaju ili ostavljaju na klupi i u takvim uvjetima ne mogu pružiti sve od sebe. Od trenera tražim povjerenje, a ne da me kao prošle sezone, ako ne zabijem gol, odmah stavi na klupu." – rekao je Goran u razgovoru za 24sata.

"Kao i Pranjić, i ja sam imao ponuda, mogao sam uzeti i papire, ali ostao sam jer nisam želio forsirati. Ugovor mi je manji nego prošle sezone, ali to je normalno." – dodao je optimistični Ljubojević.

Kako kaže, Dinamo će igrati s isturenim napadačem i s dvije polušpice.

"Nadam se da ću upravo ja biti taj istureni napadač." – iskreno je priznao Ljubojević.

O konkurenciji u momčadi kaže kako je zasad još uvijek zdrava, a najviše pohvala imao je za aktualnog trenera Josipa Kužea.

"Odličan je trener, ima smisla za igru i zna prenijeti svoje ideje, odnosno kako stajati na terenu i igrati bolje nego do sada. Nemili događaji u posljednje vrijeme uopće ne utječu na igrače, te nema nikakvih trzavica." – kazao je Goran.

A što se tiče njihovog vječnog rivala Hajduka, Ljubojević je po tom pitanju maksimalno suzdržan.

"Nova sezona će biti mnogo bolja nego prošla, jer onako loši više ne možemo biti. A kao i uvijek, najveći konkurent će nam biti Hajduk."- zaključio je mladi Dinamov napadač, čija tržišna vrijednost prema stranici transfermarkt.de iznosi dva milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara