Maglajlija: Danci su kvalitetna ekipa, ali bolji smo i to moramo pokazati

Tekst: V.B.
Foto: Cropix

MOMČAD Zagreba priprema se za subotnji susret s Dancima, a donosimo vam razmišljanja trenera Senjanina Maglajlije i igrača Vukića i Špoljarića.

"Radi se o jednom kvalitetnom protivniku kojeg svi dosta respektiramo. Dobro su posloženi i sjajno uigrani. Iako imaju odlične individualce, njeguju kolektivnu igru, zbog čega su jako opasni. Treba reći da su oni sada bolji no jesenas, ali i mi smo bolji no jesenas. Već po prvim treninzima vidio sam da je momčad mentalno jaka i sasvim spremna za izazove koji nas očekuju. Napredak i ozbiljnost svih igrača osjetni su, a koncentracija je maksimalna."

"Ipak, kada se sve stavi na vagu, mislim da smo kvalitetniji od njih, samo to moramo dokazati. Oni su opasni i iz još jednog razloga. Naime, stalno ti pušu za vratom i iskoriste svaki pad koncentracije, što se dogodilo i u prvoj utakmici u Kopenhagenu. U svakom slučaju, takvo što nam se ne smije dogoditi sada, moramo od prve do posljednje minute biti jako koncentrirani", istaknuo je Maglajlija.

"Što se tiče novih igrača, moram reći da Gyula Gal svakim danom igra sve bolje. Vidi se da je to iskusan igrač koji ima dosta europskih utakmica u rukama i nogama. Jedino još treba steći osjećaj i uigrati se s ostatkom ekipe, a to će doći sve s vremenom", za kraj će Maglajlija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danci su vrhunska ekipa koja traži maksimalan angažman"

Dansku momčad, s kojom će Zagrepčani snage odmjeriti u subotu popodne, kratko su prokomentirali i igrači Vukić i Špoljarić.

"Oni su vrhunska ekipa koja traži maksimalan angažman. Bodove u toj utakmici ne smijemo propustiti, jer samo tako imamo šanse za prolazak dalje", rekao je Vukić.

"Situacija je u svlačionici odlična. Svi igrači ušli su u pravi ritam priprema, prešaltali su se s reprezentativne sheme. U svakom slučaju moramo dati sve od sebe da slavimo u toj utakmici", dodao je Špoljarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara