Maksimalna mobilizacija Sparte uoči susreta s Dinamom

Maksimalna mobilizacija Sparte uoči susreta s Dinamom

VELIKA odlučnost i ozbiljnost mogla se vidjeti na licima igrača Sparte uoči večerašnjeg ogleda protiv Dinama u uzvratnoj utakmici prvog kola Kupa Uefa.

Češki doprvak je na jučerašnjem, posljednjem treningu uoči utakmice s Dinamom, pokazao da je doslovce ova utakmica za njih, utakmice sezone. Nakon loših predstava u češkom prvenstvu i slabog izdanja protiv Dinama na Maksimiru, Sparti gori pod nogama.

Naime, ozbiljnost i odlučnost na licima igrača Sparte dovoljno govori o ozbiljnosti cijele situacije u češkoj momčadi. Inače veliki šaljivdžije u momčadi Sparte, Matušovič i Kulič tijekom cijelog su jučerašnjeg treninga imali vrlo ozbiljna lica te se vidjelo da im nije do pošalica.

Pomoćni trener Horst Siegl predvodio je momčad na treningu što se tiče zagrijavanja i razgibavanja, dok je prvi trener Vitezslav Lavička sjedio na klupi i pripremao se za pripremu taktike koju će pojasniti svojim nogometašima na treningu.

Novinari su na jučerašnjem treningu ostali samo 15 minuta, a nakon toga je on zatvoren za javnost kako bi Česi mogli u miru pripremiti sve tehničke varijante za ogled s Dinamom.

Lavička stvara pritiska, Ivanković vjeruje u prolaz

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sparti uopće ne ide dobro, nisu postigli pogodak već posljednjih 367 minuta te večeras žele okončati ovu crnu seriju. Očekuje se da će krenuti silovito od samog početka te pokušati zabiti gol već na samom otvaranju utakmice.

"Atmosfera je napaljena, sukladno važnosti utakmice koja nas očekuje. Trenutno je najvažnije da se osvetimo Dinamu. Mislim da loša atmosfera ne može trajati vječno", rekao je trener domaćina Vitezslav Lavička.

S druge strane, Branko Ivanković smatra da će utakmica biti jako tvrda, da postoji mogućnost za produžetke, pa čak i jedanaesterce.

"Sigurno je da nas očekuje vrlo zanimljiva utakmica. 0:0 je opasan rezultat za obje momčadi. Sparta je najbolja češka momčad iza koje je sto godina nogometne tradicije. Ali mi smo ovdje došli smo puni optimizma, imamo jednake šanse i smatram da će utakmica biti maksimalno otvorena."

Utakmica počinje u 20.15 minuta na stadionu AXA Arena u Pragu.

M.Š.
Foto: Sparta Prague

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara