Mališani sa cerebralnom paralizom obožavaju Dinamo

"DINAMO Zagreb, Dinamo Zagreb!" odjekivalo je dvorištem specijalne dječje bolnice "Goljak" kada su djevojčice i dječaci ugledali Eduarda da Silvu, Vedrana Ćorluku i Luku Modrića, koji su sa Zdravkom Mamićem i članovima Dinamove uprave zaduženima za odnose s javnošću došli u posjet.

Punih ruku poklona, sa slatkišima, dresovima i klupskim suvenirima Dinamovci su došli u pohod osoblju i štićenicima bolnice, ali je djecu najviše razveselilo, ili bolje reći oduševilo, kada su ugledali Dinamova Tri kralja: Ćorluku, Modrića i Da Silvu.

Dudua posebno obožava Anamarija Miškulin, koja je ugledavši najboljeg Dinamovog strijelca jedva susprezala suze radosnice: "Eduardo, ti si moj idol. Uvijek kada zabiješ gol ja sam presretna", razdragano je govorila, a nakon toga je počela nabrajati koliko je golova i kada ove sezone zabio.

Odgojiteljice u bolnici su rekli da ushićenje kojem smo svjedočili nije ništa prema onom kada djeca kolektivno gledaju Dinamove utakmice, a njihovi ljubimci zabiju gol. "Ne mogu vjerovati, pa ona zna bolje moju statistiku od mene", govorio je Eduardo dok su štićenici bolnice u redu čekali na autogram.

Ravnateljica bolnice. dr. Desa Grubić-Jakupčević je rekla kako je trenutno u programu skrbi 30-ak djece sa cerebralnom paralizom: "Godišnje kroz našu ustanovu prođe tri tisuće djece. Od ukupnog broja djece rođene svake godine u Hrvatskoj, kod njih 22 će se razviti cerebralna paraliza".

Dinamovi igrači i čelnici su uveličali otvaranje mozaika - igrališta koji su djeca napravili, a obećali su kako će i ubuduće posjećivati ovakve ustanove i pomagati djeci.

Foto: H.P.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara