Mamić bi mogao postati većinski vlasnik Dinama?

IAKO je do sada bezbroj puta rekao kako odlazi iz Dinama, Mamić izgleda ima sve karte u svojim rukama. Preko 3 milijuna eura koje je posudio klubu, stavljaju ga u poziciju da može što i kako hoće.

Kako piše Večernji list, tome treba pridodati i činjenicu da je dao svoju imovinu kao jamstvo za kredit od Hypo banke u visini od tri milijuna eura. Ne treba posebno naglašavati kako Dinamo te novce nema od kuda vratiti i kako bi, da Mamić zatraži posuđeno, klub otišao u blokadu pa u stečaj.

Šef privremene Uprave Dinama Damir Vrbanović kaže kako vjerovnici u sportu nikada ne žele stečaj jer se time gubi sve na sportskom planu, a vjerovnik se nema iz čega naplatiti.

"Nema u tome ničega spornog, klub kao udruga građana može pozajmljivati novac, isto kao da je riječ o bankovnim kreditima. Ugovori s Mamićem rađeni su po važećim hrvatskim zakonima, s obvezatnom zakonskom kamatom." - dodao je za Večernji list.

Interesantna stvar u cijeloj priči je činjenica da bi uskoro mogao biti donesen novi Zakon o sportu prema kojem postoji mogućnost da vjerovnici postanu dioničari kluba. Time bi Mamić, koji je već pričao o mogućnosti da otkupljujući dugove od vjerovnika postane vlasnik Hajduka, mogao postati većinski vlasnik Dinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara