Mamić: Hajduku se obio o glavu način na koji su osvojili prošla dva prvenstva

IZVRŠNI dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić oduševljen je pripremama "Modrih", nešto manje startom sezone, ali ne krije zadovoljstvo igrom momčadi za koju smatra da je najbolja do sada, barem otkad je on u klubu. Oduševljen je trenerom Kužeom, ne želi niti razmišljati o prodaji igrača, a rekao nam je i riječ dvije o Hajduku i Niki Kranjčaru.

"S pripremama sam  izrazito zadovoljan. Impresioniran sam igračima i atmosferom u momčadi. No, startom sezone ne. Nije bilo kako treba, mogu čak reći da sam blago razočaran. No, dobro je da nam se to dogodilo na početku sezone i to nam je lekcija za dalje." - kazao je Mamić komentirajući pripreme i početak sezone.

Dinamo je imao odličan start, pao je Auxerre, pali su i Glasgow Rangersi, odigrali su odličnu utakmicu protiv Cibalije, no, dogodio se kiks protiv Osijeka.

Mamić je u razgovoru za Index iznio svoja očekivanja o nastavku sezone, u kojoj su iz Maksimirske 128 najavili osvajanje dvostruke krune.

"Siguran sam i opušten, mir mi daje kvalitetna momčad predvođena odličnim Josipom Kužeom koja ima potencijal. Treba reći da je ova momčad tek 45 dana pod Kužeovom palicom. Vrlo sam optimističan i zbog klime u momčadi." - ustvrdio je "alfa i omega" Dinama.

"Pozvao bih i naše navijače da nas podrže, a mi ćemo osigurati dobru sezonu u kojoj ćemo se pripremiti za nastup u Europi. Mislim da će ova ekipa predvođena Josipom Kužeom biti velika i čvrsta. No, ako ne uspijemo ostvariti ono što smo zacrtali onda će kompletno vodstvo napustiti položaj i prepustiti nekome drugom da vodi klub." - dodao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači koji su se najviše iskazali su definitivno Bošnjak sa svojom agresivnošću, a Modrić s lucidnošću. Pitali smo Mamića ima li istine u nagađanjima da će Bošnjak biti prodan, spominjala se bečka Austrija i milijun eura.

"Istina je da su oni pokazali interes, no ja moram reći da niti Bošnjak, niti Da Silva, niti Modrić nisu na prodaju." - ustvrdio je Mamić.

Odgovarajući na pitanje smatra li da je Luka Modrić dostojno zamijenio Niku Kranjčara na mjestu organizatora igre, Mamić je kazao: "Luka Modrić nikako ne može ići u istu rečenicu s Nikom Kranjčarom. Time mislim da je na Modriću velika prevaga u odnosu na Niku. Niko je marketinški i virtualni proizvod, a Luka Modrić je proizvod rada."

Za kraj nam je susretljivi Mamić prokomentirao Hajdukov sramotni poraz protiv Debrecena i ispadanje iz Europe: "Mrzim onoga koji se veseli porazu kluba koji nas predstavlja u Europi. No, isto tako moram reći da se divim ljudima u Hajduku koji toleriraju ovakva dva stravična podbačaja. Nije vrijeme da se naslađujemo, ali ono kako je Hajduk u prošle dvije godine došao do prvenstva, obilo im se o glavu. U Hrvatskoj to mogu raditi, no u Europi to ne prolazi."

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara