Mamić: Regionalna liga naš je spas, dogodine osam klubova neće dobiti licencu za HNL

Mamić: Regionalna liga naš je spas, dogodine osam klubova neće dobiti licencu za HNL

Tekst: M.M.
Foto: AFP

IZVRŠNI dopredsjednik Dinama Zdravko Mmaić ponovno je pokrenuo inicijativu za pokretanje regionalne lige, jer prema njegovim informacijama čak osam klubova neće dobiti licencu za igranje u HNL-u sljedeće sezone.

"Javna je tajna da osam hrvatskih prvoligaša neće dobiti licencu za sljedeću sezonu. To je stvarnost Prve HNL. S druge strane, ja razmišljam kao gospodarstvenik. Zar nema Todorić dućane po Srbiji? Kraš također. Opet će me neki optužiti za jugonostalgiju, ali regionalna liga donosi više gledatelja, više sponzora, više novca od TV prava. Adrenalin bi nam napunio stadione i spasio nogomet", rekao je Zdravko Mamić za SD.

"Na prostorima bivše države od klubova uspješno egzistira jedino Dinamo. I malo-malo Partizan. Ostali ne postoje. Ali regionalna liga nudi neizvjesnost i adrenalin. Problem navijača možemo riješiti tako da se dogovorimo da prve dvije godine navijači ne putuju na gostujuće utakmice", dodao je Zdravko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrić: Ne znam odakle Mamiću takve informacije

Ove izjave prokomentirao je i tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić koji se čudi odakle Mamiću informacije o licenciranju kojima barata.

"Postupak licenciranja još nije započeo. Rok za podnošenje financijskih izvješća je 15. ožujka. Ne znam odakle Dinamovu dopredsjedniku izrečena informacija. S obzirom na tajming postupka za licenciranje, mislim da se radi o aproksimacijama", istaknuo je Srebrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara