Mamićeva budnica u Temišvaru

Mamićeva budnica u Temišvaru

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

PRIJE puta za Rumunjsku, Zdravko Mamić na Plesu kleknuo je pred svog novinarskog barda. Tomu Židaka. Potom se u Temišvaru, na tradicionalnoj gozbi uoči utakmice, primio i mikrofona. Nema dvojbe, nastavlja se strka, koju je izvršni dopredsjednik otpočeo još (fiktivnim) kažnjavanjem Marija Mandžukića jer Dinamo nije u Ligi prvaka. Mamićeve zabavne točke odaju i malu nervozu, jer Dinamo večeras nipošto ne smije izgubiti u Temišvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je opet pribjegao opuštanju s Dinamovim pratiocima na europskim putovanjima. U nešto manje elitni Temišvar nije se zaputila bogzna kakva elita, ali bili su tu Duško Ljuština i Tomislav Marčinko, zatim predsjednik Barišić i supruga Božica te poneki sponzor. Dovoljno da Mamić okupi društvo na večeri,kao što je to učinio u dalekoj Armeniji kada je put dodatno začinio izaslanik BiH, Ćiro Blažević.

U Temišvaru je baza hotel Nova (Dinamovci imaju zaseban kat) gdje se častilo, lobiralo za stadion i slušalo arije Zdravka Mamića. Ovaj put Maminjo nije zapjevao svoju omiljenu "Ako je ljubav pjesma", već se odlučio za "I tebe sam sit kafano". Možda bi Mamić najradije ipak otpustio glas na baladi o još jednoj mukotrpnoj Dinamovoj jeseni. Pjevao je s rumunjskim bendom i u čast brata Zorana Mamića koji je jučer slavio 38. rođendan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara