Manchester United najbogatiji nogometni klub na svijetu

PREMA istraživanju časopisa Forbes, najbogatija momčad u svijetu nogometa je Manchester United, a najbogatiji igrač Ronaldinho.

Ukupna vrijednost Manchestera iznosi više od milijardu eura, iako su po godišnjoj zaradi tek na četvrtom mjestu s prosječno 233 milijuna eura profita godišnje.

Najviši godišnji prihod, 281 milijun eura, ima Real Madrid, ali po ukupnoj vrijednosti ipak kaska za Manchesterom. Bogatstvo "Galacticosa" procjenjuje se na 779 milijuna eura.

Na trećem mjestu najbogatijih klubova je Arsenal s 687 milijuna eura, a u prvih deset su još i Bayern, Milan, Juventus, Inter, Chelsea, Barcelona i Schalke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da se među 25 najbogatijih klubova nalazi čak 10 engleskih, po četiri talijanska i njemačka, po dva španjolska, francuska i škotska, te jedan nizozemski klub.

Ove je godine na drugo mjesto najbogatijih nogometaša Davida Beckhama napokon uspio izgurati Barcelonin brazilski čarobnjak Ronaldinho koji je "težak" 23,5 milijuna eura. Beckham ga prati u stopu s 25,2 milijuna eura, ali Becks će ubrzo ponovo zasjesti na prvo mjesto kad mu na račun sjednu svi oni milijuni koje će za njega platiti LA Galaxy.

Među deset najbogatijih igrača nalaze se i Ronaldo, Rooney, Ballack, Henry, Zidane, Cannavaro, Terry i Gerrard. Forbes je za svoje istraživanje koristio podatke koji su vrijedili do početka tekuće sezone.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara