Manchester United ogorčen na FA zbog Gerrarda

Manchester United ogorčen na FA zbog Gerrarda

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ENGLESKI nogometni savez (FA) nije kaznio kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda nakon što je ovaj laktom udario igrača Portsmoutha Michaela Browna u njihovu međusobnom ogledu odigranom u ponedjeljak (4:1 za Liverpool).

Gerrardu je prijetila kazna od tri utakmice neigranja, čime bi propustio idući veliki derbi Premiershipa, kada 21. ožujka igraju protiv Manchester Uniteda.

FA je pregledao snimku na kojoj se jasno vidi Gerrardovo udaranje, no pritom su ispitali i suca tog ogleda Stuarta Attwella, koji za vrijeme utakmice nije vidio taj slučaj, a i naknadno je ustvrdio da ne bi reagirao pokazivanjem žutog ili crvenog kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Manchester Unitedu su ogorčeni jer se njima dogodila vrlo slična situacija ove sezone. Naime, FA je kaznio Rija Ferdinanda, braniča Manchester Uniteda, zbog udaranja suparničkog igrača Hull Cityja Chrisa Fagana u utakmici 23. kola Premiershipa.

Iako su najavljivali tužbu i time riskirali veću kaznu, na kraju je Ferdinand dobio tri utakmice suspenzije zbog priznanja greške.

No, klub iz Manchestera je ljut jer se ne provodi "jednaki sud prema svima", a Gerrard niti je kažnjen, niti se ispričao, niti će pretrpjeti ikakvu kaznu zbog "identičnog akta kakav je napravio i Rio".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara