Mancini tuži dnevni list koji ga je optužio za druženje s mafijašem

INTEROV je trener Roberto Mancini preko svog odvjetnika tužio dnevnik Riformista zbog članka u kojemu je navedeno da je održavao kontakte s izvjesnim Domenicom Brescijom.

Brescia je osuđen zbog ubojstva, zločinačkog udruživanja, otmice i trgovine drogom.

Dnevnik tvrdi da su Mancini, njegov pomoćnik Siniša Mihajlović, Dejan Stanković i još neki Interovi članovi povremeno ćaskali s dotičnim Brescijom. Riformista se poziva na telefonske razgovore koji su Interovci vodili, a koji su snimljeni u akciji prisluškivanja.

Tužbu su istovremeno podnijeli i Mihajlović i Stanković, a Mancinijev odvjetnik Stefano Gagliardi napisao je u tužbi da nikakve snimke telefonskih razgovora ne postoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navodi Riformiste skandalozni su i klevetničke, bez presedana na području neutemeljenih napada na profesionalne sportaše".

Po Gagliardiju, napis u spomenutom dnevniku ne može se smatrati satiričnim niti ironičnim te bi njegovi autori trebali biti "strogo kažnjeni". Izdavač lista, Antonio Polito, na tužbu je odgovorio procjenom da Gagliardijevi klijenti pate od zabrinjavajućeg pomanjkanja smisla za humor.

"Naša je namjera bila našaliti se na račun nogometa, koji se našao na rubu živaca. Nismo znali da su živci već pukli", dodao je Polito.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara