Maradona hvali predsjednika Venezuele

Najbolji nogometaš u povijesti Diego Maradona sastao se u četvrtak u Caracasu s kontroverznim venezuelanskim predsjednikom Hugom Chavezom. Nakon dvosatnog sastanka Maradona je bio pun hvale za Chaveza.

"Ja volim žene, ali moram priznati da sam se zaljubio u Chaveza. Ponosan sam što sam se sastao s njim. Razgovarali smo o svemu, zajedno ručali... Mislim da je on prava blagodat za svijet, on je čista 'desetka', div", kazao je Maradona.

Bivši argentinski nogometaš stigao je u Venezuelu na Chavezov poziv kako bi prisustvovao nogometnom turniru južnoameričkih kadetskih reprezentacija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chavezov politički uspon počeo je kada je 1992., kao padobranski potpukovnik, pokušao izvesti državni udar. Na vlast je došao glasovima goleme većine Venezuelanaca sitih korupcije i bijede potkraj 1998. godine. Oporbene stranke pokušale su ga smijeniti, tvrdeći kako je mentalno bolestan. Godine 2002. bio je i sam žrtva državnog udara, ali se na vlast vratio nakon samo dva dana. Prošle godine oporba je tražila referendum o njegovu opozivu, optužujući ga da želi postati diktator nalik na svog prijatelja kubanskog predsjednika Fidela Castra. No, Chavez je ponovno izašao kao pobjednik. Na referendumu je dobio većinu glasova i ostao je predsjednik Venezuele.

(Hina) ximl yiml

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara