Marković najavio bolji rad s mladima

PET DANA nakon ponovnog izbora Vlatka Markovića za čelnog čovjeka hrvatskog nogometa, održana je posljednja ovogodišnja novinarska konferencija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Novi-stari čelnik HNS-a u svom se izlaganju još jednom osvrnuo na proteklo razdoblje i postignute rezultate, ali i najavio glavne ciljeve za budućnost. ´Naš cilj je plasman na europsko i svjetsko prvenstvo,´ kazao je Marković, te nastavio: ´međutim, ne smijemo zapostaviti rad s mlađim uzrastima. Imamo niz kvalitetnih generacija s kojima moramo naporno i sustavno raditi. Moramo se okrenuti stvaranju i proizvodnji mladih igrača, u čemu za sada imamo određenih problema.´

Početkom iduće godine, točnije 9. siječnja u Zagrebu će se održati sastanak predstavnikA Europske nogometne federacije, HNS-a, te klubova Prve HNL na kojem će glavna tema razgovora biti sustav licenciranje klubova. Idućeg dana, također u hotelu Sheraton okupit će se predstavnici nogometnih saveza Albanije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Makedonije, Moldavije, Slovenije i Hrvatske te delegacije UEFA-e, koju će predvoditi članovi Izvršnog odbora Geoffrey Thompson (predsjednik Engleskog nogometnog saveza), Joseph Mifsud (predsjednik nogometnog saveza Malte) i Lefkaritis (Cipar). U Zagreb možda stignu i predsjednik UEFA, Lennart Johansson, te glavni tajnik Gerhard Aigner. Glavna tema sastanka bit će novi sustav izbora članova IO UEFA-e. ´Izbor članova IO veliki je problem UEFA-e, mi inzistiramo da se dio članova bira po geografskom ključu,´ zaključio je Marković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarskoj konferenciji prisustvovali su i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, direktor mladih reprezentacija i izbornik U-21 vrste Martin Novoselac, te izbornici U-17 i U-15, Ivan Gudelj i Marijan Brnčić, koji su najavili održavanje zimskog nogometnog kampa, od 3. do 12. siječnja iduće godine u Poreču.

Na samom kraju pressice pojavio se i izbornik A reprezentacije Otto Barić, istaknuvši zadovoljstvo igrom Alena Bokšića u dvoboju Middlesbrougha i Manchester Uniteda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara