Marković odškrinuo vrata Bišćanovom povratku?

ČINI SE da bi alfa i omega hrvatskog nogometa, Vlatko Marković, ipak mogao popustiti silnom pritisku nogometne javnosti koja uglas traži da se Igoru Bišćanu omogući povratak u reprezentaciju.

Naime, nakon što je Bišćan u listopadu 2003. napustio reprezentaciju dan uoči kvalifikacijske utakmice s Bugarskom, Disciplinska komisija HNS-a kaznila ga je šestomjesečnom suspenzijom.

No, dugo vremena nakon što je suspenzija istekla, glavnu riječ u svim pričama o eventualnom Igorovom povratku u reprezentaciju imao je predsjednik HNS-a Vlatko Marković, koji je Bišćana proglasio "izdajnikom" te dodao da su mu vrata reprezentacija zatvorena dok je on na čelu HNS-a.

Igor Bišćan već pet godina više ili manje redovito igra u Liverpoolu, jednom od četiri najjača kluba najprestižnije nogometne lige na svijetu, engleske Premierlige. I dok se drugi europski klubovi olako rješavaju nekih hrvatskih reprezentativaca (Malaga pustila Leku, Juventus zahvalio Tudoru), Bišćan i dalje igra za legendarni klub s Anfielda.

Bišćanova fantastična igra u osmini finala Lige prvaka protiv Bayera iz Leverkusena bila je povod novom pritisku javnosti na čelnike hrvatskog nogometa. Izbornik Zlatko Kranjčar lopticu je prebacio Markoviću i samom Bišćanu, koji bi se, tvrdi Cico, trebao javiti i ispričati.

Vlatko Marković je u "Vrućoj liniji" Sportskih novosti razgovarajući s hrvatskim navijačima ipak malo ublažio svoje ranije stavove o "Bišćanu izdajniku".

Tako je na pitanje je li vidio kako je Bišćan majstorski pripremio prvi pogodak Liverpoola u utakmici s Leverkusenom, Marković odgovorio: "Jesam, pa što. Akcija je bila krasna, uopće nije upitno da je Bišćan klasa čim je član tako uglednog kluba. Međutim, nemojmo od toga driblinga stvarati famu, zar je jedna precizno dodana lopta razlog da svi u Hrvatskoj padnemo u euforiju? Ja sam dinamovac kao i on, poznajem njegovu obitelj o kojoj mislim sve najbolje, ali prikočimo malo. Igor zna gdje su ulazna vrata selekcije, neka na njih pokuca, neka traže i da ga se vrati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marković se u "Vrućoj liniji" u više navrata pozvao izjavu kapetana reprezentacija Nike Kovača, prema kojoj "se Bišćan mora prvo ispričati suigračima".

"Eventualno mu mogu oprostiti suigrači. Potom bi se o svemu očitovao Izvršni odbor koji ga je sankcionirao, a ja sam samo jedan od 17 članova tog foruma." - kazao je Marković, te odmah nakon toga priznao da je osobno ljut na Bišćana.

"Kako ne bih bio ljut – u selekciju je pozvan dijelom i zahvaljujući vezi, prije toga ga na nogometnoj sceni nije bilo godinu i pol, a možda je come-backu pridonio i Vlatko Marković." - dodao je predsjednik HNS-a.

Ipak, u oči upada i Markovićev odgovor na pitanje kako Zlatko Kranjčar zasad vodi reprezentaciju: "Cico je došao u najnezgodnijoj situaciji, kad je valjalo stvoriti sastav, igru i rezultat. Još je mlad, još napreduje. Najgore je što u vezi nema adekvatne figure, one koje će igrati, a ne preskakati igru."

Čini se da Marković ipak nije dovoljno pažljivo pogledao utakmice Lige prvaka između Liverpoola i Bayera ili Deportivoa, u kojima je upravo Igor Bišćan sjajnom igrom (igrom, a ne preskakanjem iste) u vezi osigurao pobjede svojoj momčadi.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara