Marković: Svaki reprezentativac dobit će 100.000 eura za plasman na SP

VLATKO MARKOVIĆ, predsjednik HNS-a, najavio je da će svaki standardni reprezentativac dobiti po 100.000 eura ako se naša momčad plasira na Svjetsko prvenstvo. Na prijateljskoj utakmici Hrvatska – Brazil u Splitu loptu bi trebao donijeti Diego Maradona.

Za nagrade za plasman na SP-u neće se škrtariti, imat će se što dijeliti jer će svakoj momčadi za nastup pripasti 10 milijuna i 700 tisuća švicarskih franaka, za svaku pobjedu 2, a za odlazak u drugi krug znatno više - objasnio je Marković u razgovoru za Sportske novosti.

Upitan za spektakl s reprezentacijom Brazila, Marković kaže da se za pravo TV-prijenosa bore sve naše kuće, te da još nije odlučeno kojoj će pripasti, a podrazumijeva se da signal za Brazil mora biti besplatan.

Utakmica 17. kolovoza, kako je rekao, poklon je Splitu za 1700 obljetnicu, a računa se i na oko 800 000 turista koji će tada biti u Dalmaciji. Očekuje da će na Poljud doći 40.000 gledatelja, a prosječna cijena ulaznice bit će 50 eura. Dolazak na Poljud već je najavilo 260 novinara.

Marković otkriva kako je ideja da se početni udarac na Poljudu izvede loptom koja će istu ulogu obaviti istog dana u Budimpešti, na utakmici Mađarska - Argentina koja počinje u 18 sati. Na utakmicu u Split, koja počinje u 21 sat, lopta bi trebala stići posebnim helikopterom, a nosio bi je legendarni Diego Maradona.

Marković otkriva kako su njegovi omiljeni reprezentativci Dado Pršo i braća Kovač. Oni su mu najbolji i kao igrači i kao ljudi.

Što se tiče HNL-a, Markovićev favorit za prvaka je Hajduk, oduševljen je Rijekom, a smatra da Inter zasužuje pljesak. 

Na novinarski upit bolji li se opozicije, Marković odgovara: "Jebeš opoziciju, kakva opozicija. Ponosim se što sam na čelu unije koja bez suvišnih zašto podmiruje sve svoje obveze, koje mjesečno dostižu 5,5-6 milijuna kuna, koja praktički svakodnevno, što u novcu što u robi, donira oko 50 tisuća kuna".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara