Marseille drogirao igrače bez njihovog znanja, UEFA pokreće istragu

Marseille drogirao igrače bez njihovog znanja, UEFA pokreće istragu

VELIKA se buka digla nakon što je nekadašnji igrač Marseillea Jean-Jacques Eydelide francuskom LEquipeu priznao kako su svi igrači Oliympique Marseillea, izuzev Ruddija Volerra, u finalnom susretu Lige prvaka protiv talijanskog Milana, bili dopingirani.

Marseille se te 1993. godine okitio naslovom prvaka Europe nakon što je u Muenchenu pobijedio "rosso nere" sa 1:0, golom Bolija u 42. minuti. Među igračima koje Eydelie spominje bio je i naš Alen Bokšić koji se vrlo dobro sjeća finala u Meunchemu. Barem je tako kazao većini medija koji su se proteklih dana tukli za njegove izjave. No, Bokšić je u jednom trenutku kazao i to da se ipak radi o vremenu od prije 13 godina, ali nije isključio mogućnost da su igrači, primajući injekcije protiv bolova u mišićima, ujedno primali doping. I to, naravo, bez znanja!

Prema najnovijim informacijama koje donosi britanski Telegraph, Adriano Galliani, počasni predsjednik Milana, u rekordnom roku obratio se  UEFA-i i najavio tužbu zbog afere koja će sasvim sigurno baciti novu mrlju na tek naizgled čist francuski nogomet.

Telegraph prenosi i Eydelievu izjavu koja glasi:
"Prije finala naredili su nam da stanemo u red kako bi primili injekciju. Samo je Voller odbio poslušati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Galliani je u ime igrača i cjelokupnog vodstva Milana zauzeo vrlo čvrste stavove, te je u nedjelju kasno navečer kazao da AC Milan u niti jednom slučaju neće odustati od istjerivanja pravde.

"UEFA bi trebala otvori istragu i gotovo smo sigurni da će se to dogoditi. Ukoliko ne bude tako, odmah ćemo isto službeno zatražiti." - kazao je Galliani.

Predsjednik Marseillea Bernard Tapie u isto vrijeme negira bilo kakve tvrdnje o dopingu, ali najavljuje tužbu protiv Eydelidea i francuskog LEquipea. Inicijator cijele priče u razgovoru za LEquipe, između ostalog, rekao je kako je varanje Tapieu u krvi.

Eydelideove tvrdnje dale su novu dimenziju Marseilleovoj mračnoj prošlosti o kojoj se danas priča malo i ništa. Podsjetimo, samo 24 sata nakon što su pobijedili Milan u spornom finalu, Marseilleu je zbog namještanja utakmice oduzet peti naslov prvaka Francuske. U posljednjoj utakmici pobijedili su Valenciennes, no naslov prvaka im je oduzet dan nakon osvajanja Lige prvaka, a sljedeću godinu proveli su natječući se u drugoj ligi.

Zanimljivo je da se Eydelide našao i u aferi Valenciennes, kada je, kako tvrdi, odnio novce supruzi jednog od Valenciennesovih igrača.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara