Materazziju parnica protiv Daily Stara: Tabloid će se ispričati za Zidaneovu ´majku terorističku kurvu´

MARCO MATERAZZI je dobio parnicu protiv Daily Stara, kojega je tužio nakon objave niza lažnih članaka o incidentu sa Zinedineom Zidaneom u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Nakon finala SP-a u Berlinu u kojem je Zinedine Zidane isključen zbog udaranja Materazzija glavom u prsa, sljedeći je dan Daily Star objavio niz spornih članaka. U njima se navodilo kako je Materazzi Zidaneovu majku nazvao “terorističkom kurvom”.

Iako se kasnije ustanovilo da je talijanski branič uvrijedio Zidaneovu sestru i da nije bilo riječ o rasističkim uvredama, kao ni upotrebe termina teroristički, novine nisu objavile ispravak niti su se ispričale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog cjelokupne situacije Materazzi je podigao tužbu u travnju 2007. godine navodeći kako je “nanesena golema šteta njegovoj reputaciji”.

"Daily Star se sada pristao ispričati i reći kako Marco nije Zidaneu uputio uvrede rasističke prirode. Objavit će ispriku javno u svojim novinama, kao i na sudu. Daily Star će također biti dužan platiti troškove suđenja, kao i odštetu mom klijentu", prenio je nogometni portal Goal.com izjavu Materazzijevog odvjetnika Stevena Heffera.

Z.A.
Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara