Matthaeus kritizira Klinsmanna

NAKON što je njemački nogometni izbornik Juergen Klinsmann potjerao trenera vratara legendarnog Seppa Maiera, njegov bivši suigrač, a sada izbornik Mađarske, Lothar Matthaeus nazvao ga je "hladnokrvnim ubojicom".

"Klinsmann ide svojim putem bez obzira na žrtve. Kao što je nekad bio ubojica na terenu, tako se i sada ponaša dok je izbornik. Više nema ljudskosti, glave padaju dok Klinsamnn grabi prema svojem cilju", izjavio je Matthaeus, koji još ne može zaboraviti što je zaobiđen kada se je tražila zamjena Rudiju Voelleru na izborničkom mjestu njemačke reprezentacije.

Klinsmann se je sukobio s Maierom, jer kazao da će od sada za mjesto prvog vratara ravnopravno konkurirati Oliver Kahn, najazaslužniji za plasman Njemačke u finale SP-a 2002., te golman Arsenala Jens Lehmann.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maier se je prije dva mjeseca suprostavio toj ideji i Klinsmann ga je zbog toga ukorio. No, kada je uoči prošlotjedne prijateljske utakmice protiv Irana, isprovociran Lehmanovim izjavama, ponovio da je Kahn najbolji njemački vratar, Klinsmann mu je uručio otkaz. Nijemci su dobili prijateljsku utakmicu u Teheranu 2:0, a jedan od najboljih na terenu bio je upravo vratar Lehman, koji je Maieru poručio da prestane lobirati za Kahna.

Tako je Sepp Maier nakon 16 godina morao napustiti položaj trenera vratara u njemačkoj reprezentaciji. No, ostat će mu više vremena da se posveti trenerskom poslu u Bayernu, gdje je također, od 1988., zadužen za golmane.

Maierovo mjesto u reprezentaciji, kako se pretpostavlja, trebao bi preuzeti Andreas Koepke, koji je bio Klinsmannov suigrač kad je Njemačka 1996. osvojila naslov europskih prvaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara