Mauresmo konačno u finalu Wimbledona

Mauresmo konačno u finalu Wimbledona

U DVA posljednja pokušaja da uđe u finale u Wimbledonu Amelie Mauresmo je izgubila po istom scenariju. I protiv Serene Williams i Lindsay Davenport je imala prvi set, prednost u drugom, a zatim sve izgubila. Treći puta je uspjela, pobijedila je Šarapovu 6-3 3-6 6-2.

U jednom trentku se učinilo da ćemo i danas u meču sa Šarapovom, pobjednicom iz 2004. godine vidjeti reprizu.

Nakon što su obje demonstrirale tenis najviše klase, Mauresmo je dobila prvi set 6-3, povela u drugom 3-1 te imala 0-40 i tri lopte za dvostruki break, a zatim sve to ispustila. Izgubivši čak pet gemova u nizu, Šarapova je osvojila drugi set sa 6-3.

No, treći je set donio nešto novo u psihološkoj snazi Mauresmo. Napravila je brzi break, izgledala čvrsto i odlučno te s 6-2 osvojila treći set.

Tako je postala četvrta Francuskinja u finalu najprestižnijeg turnira. Posljednja je bila Nathalie Touziat koja je poražena od Novotne 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja francuska pobjednica Wimbledona bila je velika Susanne Lenglan koja je All England Clubom vladala prije 80 godina,  od 1919. do 1925. godine.

Dakle pred Francuzima stoji veliki sportski vikend; Finale Wimbledona i finale Svjetskog prvenstva u nogometu.

"Nadam se da će oba finala završiti dobro za Francusku. Danas je bilo teško kao što sam i očekivala. Igrala sam svoju igru. Agresivno koliko su okolnosti dozvoljavale. Iz krize drugog seta izašla sam odlučna da ovog puta uspijem. Sretna sam. U finalu ću dati sve od sebe." - rekla je nakon meča Amelie Mauresmo, prva nositeljica i prva igračica svijeta. 

Iz Londona za Index: Momir Jelovac

>>> Više o Wimbledonu pročitajte na službenom blogu Indexovog reportera iz Londona Momira Jelovca momirjelovac.bloger.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara