Mayer izazvao prometnu nesreću i završio u pritvoru

AUSTRIJSKI trener Walter Mayer, koji se nalazi pod istragom talijanske policije zbog sumnje u kršenje antidopinških pravila na ZOI u Torinu, završio je u pritvoru nakon što je u Koruškoj izazvao prometnu nesreću bježeći od policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mayera je uočila policija kako spava u automobilu u jednom koruškom mjestu. Kada su ga zatražili dokumente, skijaški trener je iznenadio "plavce" i pobjegao. Međutim, policija mu je vrlo brzo postavila cestovnu blokadu, koju je Mayer pokušao izbjeći no zabio se u policijsko vozilo. U nesreći nitko nije stradao, a Mayer je završio u pritvoru.

Kod Mayera su na Zimskim olimpijskim igrama 2002. nađene torbe sa krvnom plazmom i injekcijama, a zbog sumnji u ilegalne transfuzije krvi treneru je zabranjena nazočnost na Igrama sve do 2010. Ipak, to ga nije spriječilo da u Torinu zatraži akraditaciju za Igre, koja mu je odbijena, a u petak navečer je viđen u Austrijskoj kući u Sestriereu. Talijanska policija je potom izvela prvu raciju u povijesti Olimpijskih igara, a pretražene su prostorije i službeni automobili u Pragelatu i San Sicariu koje koristi austrijska reprezentacija u biatlonu i skijaškom trčanju. Racija je trajala oko tri sata, a izvedena je na zahtjev Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodne anti-dopinške agencije (WADA) kojima je bila sumnjiva nazočnost suspendiranog austrijskog trenera Walthera Mayera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara