Medić: Zagreb će opet biti prvak Hrvatske

NA PROŠLOTJEDNOM predstavljanju novog trenera NK Zagreba Luke Pavlovića, predsjednik kluba Dražen Medić pozvao je sve veterane i prijatelje kluba na tribinu koja je bila održana jučer u poslijepodnevnim satima.

Medić je naglasio kako je od svog dolaska na čelnu poziciju u klubu radio na stabilizaciji i stvaranju preduvjeta za ozbiljnije rezultate te kako mu je u naredne četiri godine cilj boriti se za jedno od prva tri mjesta u Hrvatskoj i nastup u europskim natjecanjima.

"Ako se to ne uspijem, napustit ću klub", rekao je predsjednik Medić.

Navijači: Ne želimo crveni grb

Nakon uvodnog izlaganja predsjednik je "bombardiran" nizom pitanja od strane navijača i prijatelja kluba počevši od pitanja oko grba kluba koji je ove godine promijenio boju u crvenu, što se navijačima nije nimalo svidjelo. Navijači su po tom pitanju bili oštri ali su naposljetku svi zajedno zaključili:

"Ako su momčad i rezultati kluba dobri, biti će dobar i crveni grb, jer ako napadači postižu samo
dva pogotka to se ne može gledati, a kamoli nazivati uspjehom".

Infrastrukturalna molilizacija u Kranjčevićevoj

Medić je potom nagovjestio i nekoliko infrastrukturalnih promjena koje stižu u Kranjčevićevu, od kojih valja naglasiti postavljanje reflektora na stadion kako bi se u budućnosti na njemu mogle odigravati noćne ligaške i europske utakmice, te kako bi se zadovoljili uvjeti koje propisuje HNS-ov odjel za licenciranje klubova:

"Na Maksimir ne idem već tri godine, a najveća bi tragedija za ovaj klub bila preseljenje u Maksimir", sugerirao je jedan navijač kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga navijača: Medić će postati legenda kluba

Osnivač Udruge navijača kluba iz Kranjčevićeve i bivši član skupštine Dejan Majsec predvidio je predsjedniku Mediću kako bi on mogao postati ikona kluba i ponajbolji čovjek na toj poziciji u povijesti:

"Ja sam glasao protiv vas na izborima 2004. i često puta sam kritizirao vaš rad ali smatram kako
ste na dobrom putu postati najveći predsjednik u povijesti kluba. Pokazali ste zube Dinamu, i premda nas je iznenadila prošlogodišnja prodaja Mandžukića i Vrdoljaka, svi se nadamo kako se to više neće ponoviti i kako će prestati priča o "mlađem bratu" iz Kranjčevićeve koji svakog boljeg igrača mora prodati u Maksimir".

"Posljednje četiri godine bio sam žrtva nogometnog tržišta i katastrofalnog stanja zateknutog u klubu, ali kao što sam naglasio i prošle nedjelje na predstavljanju novog trenera, ovo je Zagreb kojeg sam čekao četiri godine i vjerujem kako ćemo opet biti prvaci", replicirao je Medić Majsecu.

Prijatelji kluba osvrnuli su se na novog trenera Luku Pavlovića koji je naslijedio Ćiru Blaževića, a koji bi prema predsjedniku Mediću, mogao ostvariti ambicije kluba i osigurati dobar rezultat:

"Pavlović je radom u omladinskom pogonu pokazao kako je bolji od Dinama i Hajduka, a naš dodatni problem, do sada, bio je što smo odgojili dobre igrače ali ih nismo adekvatno prebacivali u seniorski uzrast. Sa Pavlovićem će se to sada promijeniti jer on zna kada je koji junior spreman zaigrati za prvu momčad."

Prinove u momčadi

"Dovest ćemo najmanje pet novih igrača, ali još smo u pregovorima, pa nije zgodno javno govoriti o tome. Osim toga, svi ostaju u klubu osim sedmorice koji imaju pravo otići ako dođe dobra ponuda. Voljeli bi da Stojkić ostane, jer je uz Lovrka legenda ovog kluba", završio je o pojačanjima Medić.

Medić je pred kraj tribine napomenuo kako u vrijeme njegove kampanje u klubu neće doći do privatizacije jer hrvatski klubovi još nisu spremni za privatne vlasnike. NK Zagreb će tako, dokle god ga vodi gospodin Medić, ostati Udruga građana i to se neće mijenjati.

R.J.
Foto: R.J.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara